Unimaa

Tellervo Kalleinen

Kalleinen & Kochta-Kalleinen pyysivät laajan mediakampanjan avulla suomalaisia lähettämään heille kuvauksia unistaan, joissa esiintyi Suomen presidentti. Saamastaan 85 unikuvauksesta he filmatisoivat kaksikymmentä.

Production Year
2009
Duration
01:00:00
Tyyppi
Asiasanat
Original Title
Unimaa
Finnish Title
Unimaa
English Title
Dream Land
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
Yes
Aspect Ratio
16:9
Sound
Yes
Työryhmä
Alexander Burov (Kuvaaja), Kaspars Brakis (Kuvaaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Ohjaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Tekijä), Tellervo Kalleinen (Tuottaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Tuottaja), Tuulia Leppilampi (Näyttelijä), Lise Holberg (Näyttelijä), Miika Muranen (Näyttelijä), Teija Himmelroos (Näyttelijä)
Press Photos
Tellervo Kalleinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Hän tekee videoita, performansseja ja tapahtumia sekä yksin, että taiteellisena yhteistyönä. Kalleinen on työskennellyt Oliver Kochta-Kalleisen kanssa vuodesta 2003. Taiteilijaparin teokset ovat luonteeltaan osallistavia. Uusimmissa teoksissa pohditaan yksilön ja yhteisön suhdetta elokuvallisin keinoin. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.