Unimaa
Kalleinen Tellervo, Kochta-Kalleinen Oliver
Kalleinen & Kochta-Kalleinen pyysivät laajan mediakampanjan avulla suomalaisia lähettämään heille kuvauksia unistaan, joissa esiintyi Suomen presidentti. Saamastaan 85 unikuvauksesta he filmatisoivat kaksikymmentä.
Tuotantovuosi
2009
Kesto
01:00:00
Tyyppi
Asiasana
absurdi, autot, demokratia, fiktio, huumori, ihmissuhteet, kaupunkikuva, kertomukset (kielelliset objektit), koulut (oppilaitokset), maisema, naiset, poliittinen taide, presidentit, Suomi-kuva, surrealismi, unet, valtionpäämiehet
Alkuperäinen nimi
Unimaa
Suomenkielinen nimi
Unimaa
Englanninkielinen nimi
Dream Land
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kaspars Brakis (Kuvaaja), Alexander Burov (Kuvaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Ohjaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Tekijä), Oliver Kochta-Kalleinen (Tekijä), Tellervo Kalleinen (Tuottaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Tuottaja), Tuulia Leppilampi (Näyttelijä), Lise Holberg (Näyttelijä), Miika Muranen (Näyttelijä), Teija Himmelroos (Näyttelijä)
Pressikuvat
Oliver Kochta-Kalleinen on kotoisin Itä-Saksan Dresdenissä. Hän valmistui Hampurin taidekorkeakoulusta vuonna 2000. Hän on myös opiskellut Icelandic College of Art and Crafts MHI:ssa 1996–97 sekä Kuvataideakatemiassa 1998–99. Hänet tunnetaan parhaiten yhteistyöstä Tellervo Kalleisen kanssa, joka alkoi vuonna 2003. Kaksikon projektit toteutuvat usein videoinstallaatioina, elokuvina tai tapahtumina luovassa yhteistyössä osallistujien kanssa. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.
8 teosta
Tellervo Kalleinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Hän tekee videoita, performansseja ja tapahtumia sekä yksin, että taiteellisena yhteistyönä. Kalleinen on työskennellyt Oliver Kochta-Kalleisen kanssa vuodesta 2003. Taiteilijaparin teokset ovat luonteeltaan osallistavia. Uusimmissa teoksissa pohditaan yksilön ja yhteisön suhdetta elokuvallisin keinoin. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.
12 teosta