101 kaikkien puolesta

Tellervo Kalleinen

Yksi katsoja kerrallaan voi kontrolloida näkymää ja valita 30:n väittämän joukosta häntä kiinnostavat ja ne henkilöt, joiden mielipiteiden taustoista hän haluaa kuulla. Joskus ihmisillä, jotka ovat vastaustensa perusteella tilastollisesti samassa kategoriassa, on täysin erilaiset ajatukset taustalla. 

Projektin sata osallistujaa edustavat tilastollista poikkileikkausta Suomen väestöstä. Taiteilijat vierailivat heidän kodeissaan kuuden kuukauden aikana ja haastattelivat heitä 30:stä mielipiteitä jakavasta teemasta. 

Tuotantovuosi
2015
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
101 kaikkien puolesta
Suomenkielinen nimi

101 kaikkien puolesta

Englanninkielinen nimi

101 For All

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Oliver Kochta-Kalleinen (Kuvaaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Leikkaaja), Nina Forsman (Leikkaaja), Tellervo Kalleinen (Ohjaaja), Oliver Kochta-Kalleinen (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Tekijä), Oliver Kochta-Kalleinen (Tekijä), Suomen Kulttuurirahasto / Finnish Cultural Foundation (Rahoittaja), Sari Volanen / YLE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Kone Foundation (Rahoittaja), Oskar Öflundin säätiö (Rahoittaja), Tellervo Kalleinen (Äänisuunnittelu), Oliver Kochta-Kalleinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Tellervo Kalleinen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Hän tekee videoita, performansseja ja tapahtumia sekä yksin, että taiteellisena yhteistyönä. Kalleinen on työskennellyt Oliver Kochta-Kalleisen kanssa vuodesta 2003. Taiteilijaparin teokset ovat luonteeltaan osallistavia. Uusimmissa teoksissa pohditaan yksilön ja yhteisön suhdetta elokuvallisin keinoin. Kalleinen ja Kochta-Kalleinen ovat osallistuneet näyttelyihin ympäri maailmaa, mukaan lukien Ars Electronica Center, Linzissä, Itävallassa (2010), MoMA P.S.1 New Yorkissa (2008), Contemporary Art Museum St. Louis (2010) ja Nykytaiteen museo Kiasma Helsingissä (2014). Kalleinen ja Kochta-Kalleinen voittivat arvostetun Ars Fennica -taidepalkinnon 2014.