Onni

Keski-Korsu Mari

Onni kartoittaa salolaisten ihmisten ajatuksia onnesta. Kuvaushetkellä Salo oli suurten haasteiden edessä kaupungin suurimman työllistäjän, Nokian, irtisanoessa työntekijöitään. Videodokumentin äänimateriaali kerättiin järjestämällä onnitesti keinutuoleissa Salon torilla. Kuvamateriaali koostuu olemassaolevista kohtuutalouden ilmentymistä kuten luomu- ja lähiviljelystä, lainauspalveluista ja lähimatkailusta. Videoon kuuluu toinen osa nimeltä Kohtuus.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:07:27
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Onni
Suomenkielinen nimi
Onni
Englanninkielinen nimi
Happiness
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mari Keski-Korsu (Ohjaaja), Mari Keski-Korsu (Tekijä), Mari Keski-Korsu (Kuvaaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Freja Bäckman (Ääni)
Pressikuvat
Mari Keski-Korsu on monialainen media- ja kuvataiteilija. Hän on taiteen maisteri Taideteollisen Korkeakoulun Medialaboratoriosta ja hankkinut kuvataiteilijan koulutuksen Länsi-Lapin ammatti-instituutissa. Häntä kiinnostavat sosioekonomiset sekä ympäristön aiheuttamat muutokset erityisesti ihmisten arkipäivässä, ja teoksissa on usein voimakas yhteiskunnallinen ulottuvuus. Keski-Korsun teokset hyödyntävät ja yhdistävät interventioita, dokumentti- ja performanssiteoksia, virtuaalimaailmoja, valokuvaa, live-visualistointeja ja installaatioita. Keski-Korsun töitä on ollut esillä ympäri Euroopan sekä maailmanlaajuisesti useissa maissa.