Vihreämpää ruohoa

Mari Keski-Korsu

Greener Grass seuraa historiallisia suomalaissiirtolaisten reittejä Yhdysvaltoihin. Teos kertoo laivamatkasta Atlantin yli ja Amerikan-suomalaisten tarinan monessa sukupolvessa. Voimmeko oppia historiasta vastataksemme nykypäivän maahanmuuton haasteisiin?

Tuotantovuosi
2011
Kesto
00:18:18
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Greener Grass
Suomenkielinen nimi
Vihreämpää ruohoa
Englanninkielinen nimi
Greener Grass
Tuotantomaat
Finland, United States
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mari Keski-Korsu (Leikkaaja), Mari Keski-Korsu (Ohjaaja), Mari Keski-Korsu (Tekijä), Mari Keski-Korsu (Tuottaja), Mari Keski-Korsu (Konsepti), Mari Keski-Korsu (Kuvaaja), Mari Keski-Korsu (Ääni)
Pressikuvat
Mari Keski-Korsu on monialainen media- ja kuvataiteilija. Hän on taiteen maisteri Taideteollisen Korkeakoulun Medialaboratoriosta ja hankkinut kuvataiteilijan koulutuksen Länsi-Lapin ammatti-instituutissa. Häntä kiinnostavat sosioekonomiset sekä ympäristön aiheuttamat muutokset erityisesti ihmisten arkipäivässä, ja teoksissa on usein voimakas yhteiskunnallinen ulottuvuus. Keski-Korsun teokset hyödyntävät ja yhdistävät interventioita, dokumentti- ja performanssiteoksia, virtuaalimaailmoja, valokuvaa, live-visualistointeja ja installaatioita. Keski-Korsun töitä on ollut esillä ympäri Euroopan sekä maailmanlaajuisesti useissa maissa.