Syyllinen

Sari Tervaniemi

Guilty-video lainaa kerronnallisia keinojaan kauhuelokuvista. Teoksen teema ei ole niinkään väkivalta kuin väkivallan pelko ja pelon aiheuttama lamaannus. Teoksessa on kuitenkin optimistisempikin teema: ystävyyden kauneus ja voima. Huumori, mustuudestaan huolimatta, on myös tärkeä osa tätä teosta.

Tuotantovuosi
2000
Kesto
00:07:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Guilty
Suomenkielinen nimi
Syyllinen
Englanninkielinen nimi
Guilty
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sari Tervaniemi (Käsikirjoittaja), TImo Muurinen (Säveltäjä), Sari Tervaniemi (Tekijä), Sari Tervaniemi (Tuottaja), Marika Orenius (Kuvaaja), Pia Euro (Kuvaaja), Sari Tervaniemi (Kuvaaja), Sari Tervaniemi (Ääni), TImo Muurinen (Ääni), Marika Orenius (Ääni)
Pressikuvat
Sari Tervaniemi on Rovaniemeltä kotoisin oleva kuvataiteilija, joka ja asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kandidaatiksi Kuvataideakatemiasta vuonna 1997 ja maisteriksi Lontoon Slade School of Fine Artista 1999. Tervaniemi työskentelee pääasiassa elokuvan ja valokuvan parissa. Hänen töitään on esitetty useissa kansainvälisissä näyttelyissä, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa, Pristine Gallery Monterreyssa Meksikossa (2012), Suomen valokuvataiteen museossa (2010) ja MUU galleriassa (2006), sekä monissa elokuvanäytöksissä ja festivaaleilla.