Flowers, those that fall

Aksenja Aino Aksenja Aino Teoksessa on kolme osaa: Vernal equinox, jossa päähenkilö leikkii lastenleikkiä ’Rakastaa, ei rakasta’; Autumnal equinox, jossa hän on luopunut leikistä ja polttaa lyhtykukkia tupakansytyttimellä; sekä Solstice, virtaava kokoelma liikkuvia kuvia, joissa esiintyvät kukat, vesi ja kuolema…. Read more »

Blossom

Kukinto Blossom Viitahuhta Marja Viitahuhta Marja Kollaasiteos, jossa animoidut kukinnot muodostavat uusia muotoja peilitehosteen vaikutuksesta. Teosta kuljettaa ääniraita, joka on koottu sademetsien äänistä. Teos yhtäältä ihailee luonnon kauneutta, monimuotoisuutta, sensuaalisuutta ja haurautta ja toisaalta suree biodiversiteetin katoa ja luontosuhteemme välineellisyyttä…. Read more »

Kuolan kukat

The Flowers of Kola Peninsula Helander Marja Helander Marja Kuolan kukat on stillkuvista ja timelapse-videoista yhdistetty yksikanavainen videoteos. Kuvastossa limittyvät päällekkäin sekä Kuolan niemimaan tehdasmaisemat että samoilta paikoilta poimitut ja kuivatut kukat. Lisäksi mukana on kuvia kasveista taitielijan isän vanhasta… Read more »

Kukkia

Kukkia Flowers Jaakkola Ina Jaakkola Ina Kukkia-video on subjektiivinen ja eroottinen kokemus keväästä. Kamera kuljettaa katsojan syvälle yksityiseen kukkamaailmaan. Arki katoaa ja etääntyy. Arjen äänet ovat jossakin kaukana. Kukkia-video kuvastaa rakastuneen ihmisen herkistymistä kauneudelle. Flowers video is a subjective and… Read more »

Voi!Kukka!

ButterBlume Saksman Maija Saksman Maija Voikukka tekee kuolemaa ja muistelee mennyttä elämää laulellen. Dandelion flower is dying and sings reminiscing about the past. 2014-11-13 10:45:13

Sing Me a Song, Love Song

Sing Me a Song, Love Song Sing Me a Song, Love Song Saksman Maija Saksman Maija Ihmisiä kaduilla pyydettiin laulamaan jokin mieleisensä kappale. Tähän videoon on valittu heidän esittämiään rakkauslauluja, mutta esiintyjät on korvattu kukilla. People were asked to sing… Read more »

Yön puutarha

Yön puutarha Night Garden Kuukka Raakel Kuukka Raakel Yön puutarha on tiivistunnelmainen kuvaus valaistusta autiosta talosta ja puutarhasta, joka pimeyden keskellä on puhjennut kukkaansa. Omenapuut kantavat raskasta hedelmää, lepakot lentelevät, pelargoniat hehkuvat punaisina ja kaiken yllä soi aavemainen musiikki, elää… Read more »

Garden of Invasive Alien Species

Haitallisten vieraslajien puutarha Garden of Invasive Alien Species Hamm Kalle Hamm Kalle Video perustuu viralliseen listaan, jossa 4 kasvia on julistettu haitallisksi vieraslajeiksi. Niitä syytetään maiseman pilaamisesta, alkuperäisen floran tukahduttamisesta, maanarvon laskemisesta. Tämä kaikki muistuttaa xenofobisia kommentteja pakolaisista. Video antaa… Read more »

In the Garden

Puutarhassa In the Garden Siirtola Anne Siirtola Anne Videoteoksessa puutarha näyttäytyy mielen ja ruumiin metaforana. Olen kuvannut tapahtumia keväästä myöhäissyksyyn: huolenpitoa, kitkemistä, tuholaisia. Puutarha paljastaa eri puolia itsestään, lempeän ja kukoistavan, mutta myös julman ja makaaberin. A garden can be… Read more »