Juurettomat

Juurettomat The Rootless Joensalo August Joensalo August Isoisän ja lapsenlapsen yhteinen yritys herättää henkiin uinuva Karjalan kulttuuri, kieli ja perintö keskeytyy, kun isoisä menehtyy yllättäen. A desire to awaken the heritage of a sleeping culture and language their Karelian heritage… Read more »

Marja från Karelen

Karjalan Marja Marja from Carelia Liksom Rosa Liksom Rosa Dokumentaarinen elokuva Karjalan Marjaana kertaa galleristi Marjatta Nenanderin elämän. Nenander syntyi Karjalassa, mutta joutui talvisodan aikana evakoksi Länsi-Suomeen ja lopulta Ruotsiin. Palattuaan hetkeksi Suomeen Nenander asettui pysyvästi Ruotsiin. A documentary film… Read more »

Limakon aika

The Time of a Slime Mold Pukki Leena Pukki Leena Videoteoksessa limakkojen liike yhdistyy kuvioihin, jotka on valittu karjalaisista kuvatäkeistä. Limakot ovat alkeellisia aitotumallisia eliöitä, jotka pystyvät liikkumaan, vaikka niillä ei ole aivoja tai neurojärjestelmää. Taustalla kuultava runo käsittelee ajan,… Read more »

Via Karelia

Via Karelia Via Karelia Mikkola Elian Mikkola Elian Kuinka jäljittää kivun keskipiste, kun aika on muodostanut sen ympärille omat suojamuurinsa? Taiteilija yrittää ymmärtää oman identiteettinsä alkujuuria ja sukupolvelta toiselle periytynyttä surua matkaamalla vanhempiensa kanssa isoäidin kotikylään Kuolemajärvelle Karjalan tasavaltaan. Via… Read more »

Minispectacles As Nice As Pies

Minispectacles As Nice As Pies Suomi-Väänänen Maarit Suomi-Väänänen Maarit Minispectacles As Nice As Pies -teoksessa pohjoisafrikkalaiset pakolaiset leipovat ensimmäistä kertaa karjalanpiirakoita. Rallienglantia, selkokieltä, ja onomatopoetiikkaa. Soveltava kuvailutulkkaus (Anu Aaltonen ja Heikki Ekola) ja kokeellinen äänikuvailu (Riitta Lahtinen ja Russ Palmer). … Read more »

Serkkukuoro

Serkkukuoro Choir of Cousins Kuukka Raakel Kuukka Raakel Videoteoksessa Serkkukuoro Kuukka-suvun serkukset laulavat kesäisessä maisemassa Marimekko-paitoihin pukeutuneina laulun “Kyllä se passaa kaikille haastaa – Karjalan-pitäjät” -laulun, jonka sävel on laulusta “Kauan on kärsitty vilua ja nälkää” ja sanoitus Eila ja Arvo Kettusen. Laulussa luetellaan… Read more »

Irjan kertomus

Irjan kertomus Irja´s Story Kuukka Raakel Kuukka Raakel Irjan kertomus on osa installaatiota Muistoja unohduksia. Se sisältää mustavalkoisia valokuvia Jääsken kylästä 1930-luvulta ja taiteilijan vuosina 1989 ja 2000 tekemiltä kotiseutumatkoilta. The single-channel video work, Irja’s Story, is part of the… Read more »

Irjan kertomus (installaatio)

Irjan kertomus (Installaatio) Irjan kertomus (installation) Kuukka Raakel Kuukka Raakel Taiteilija yhdistää tätinsä Irjan evakkomatkakertomuksia videokuviin, jotka hän kuvasi vuonna 2004 tekemällään kotiseutumatkalla sukunsa entiseen kotikylään rajantakaiseen Karjalaan. Teoksessa nähdään maisemia matkalta Jääskeen, nykyiseen Venäjän Lesogorskiin. Taiteilija kuvasi myös sisariaan… Read more »