Tule jo onni

Tule jo onni Life On Hold Liljander Sanna Liljander Sanna Kello tikittää ja elämä pannaan jäihin. Kuka saa saada lapsia ja millä keinoin? The clock ticks, and life is put on hold. Who gets to have babies and by which… Read more »

Roma Mountain

Roma Mountain Kokko Jaana Kokko Jaana Elokuvan Romanivuori kehyskertomuksena ovat suomalais-virolaisen kirjailijan ja vasemmistopoliitikko Hella Wuolijoen (1886-1954) muistelmat. Niissä Wuolijoki kuvaa omaan poliittiseen heräämiseensä vahvasti vaikuttaneita, vuoden 1905 Venäjän suurlakon jälkeisiä tapahtumia kotinsa puutarhassa Valgassa. Romanivuori (2022, 38 min) on… Read more »

Mamita dile algo a la cámara, mami!

Mommy say something to the camera, mom! Guzmán Figueroa Paola Fernanda Guzmán Figueroa Paola Fernanda Paola rekonstruoi menneisyyttään ja pohtii syitä, miksi hän on poissa kotimaastaan ja perheestään. Hänen käyttämänsä arkistomateriaali esittelee muistoja: hänen äitinsä valmistumista, perheen matkaa Venezuelan Margaritan… Read more »

Äiti, odottava tulkinta

Äiti, odottava tulkinta Mother, pregnant version Kantonen Pekka, Kantonen Lea Kantonen Pekka, Kantonen Lea Video on performanssitaltiointi Nykytaiteen museon Kiasman esityksistä, joiden aikana Lea oli viimeisillään raskaana. Esitys on yhden naisen multimediaooppera. Sen osatekijät ovat emotionaalinen hengellisiin lauluihin perustuva lauluimprovisaatio,… Read more »

Kultainen päänsärkijä

Kultainen päänsärkijä Golden Headacher Suominen Niina Suominen Niina Kultainen päänsärkijä on kokeellinen animaatiodokumentti naisen vihasta ja aggressiosta sekä kulttuurisista tavoista ilmaista ja tukahduttaa näitä vaikeita tunteita. Teoksen ääniraita on koostettu naisten tunnekokemusten kuvauksista aggressiotilanteissa suhteessa omiin lapsiin, puolisoon tai muihin… Read more »

Side

Side Bond Suoniemi Minna Suoniemi Minna Side kuvaa äitiä ja lasta sidontaotteessa, josta äiti yhä uudelleen yrittää vapautua siinä onnistumatta. Läheisyys ja taistelu vuorottelevat hahmojen hidastetussa yhteenkietoutumassa. Suoniemi rinnastaa kehollisen, psykologisen ja sosiaalisen siteen hahmojen välillä ja asettaa heidän paininsa… Read more »