Andjust

Andjust Mäkelä Mox Mäkelä Mox Sakraali satiiri “stand art” vastaanoton tavoista keskellä tavarakasaa ennen suurta pöllähdystä. Elokuvan katsoja pääsee mukaan vierailemaan Andjustin taloon, johon heijastuvat maailmankirjallisuuden aikalaiset ja syvät sukulaissielut, Gogolin Plushkin (Kuolleet sielut), sekä Dickensin Scrooge (Saiturin joulu). Elokuva… Read more »

Howl

Howl Brotherus Elina Brotherus Elina Kaksi naista poistaa eläinnaamarit yltään. Toinen on kalju ja toinen ryhtyy harjaamaan hiuksiaan. Sitten hän kävelyttää pienen koiran huoneen poikki. Naiset tanssivat, nuoremmat naisen jalat ovat sidotut. He kaatavat vettä lasista toiseen ja sitten ikkunasta… Read more »

Hospitality – Menu

Vieraanvaraisuus – Menu Hospitality – Menu Mäkelä Mox Mäkelä Mox Pieni pala “Vieraanvaraisuus” -projektista. “Vieraanvaraisuus” on laaja, pala palalta rakentuva, “Idiot Ibidem” -kokonaisuuden jatkoteos ja se sisältää käsikirjoituksia ja elokuvia. Menu tarjoaa koko kattauksen pyörivällä pöydällä. One piece of a… Read more »

Unohtuneet sanat

Unohtuneet sanat Words Left Behind Saloranta Elina Saloranta Elina Videoteoksen Rakastavaisten vuode lähtökohtana on Marguerite Durasin romaani Pohjoiskiinalainen rakastaja. Taiteilija on lukenut kirjaa, kerännyt siitä lauseita ja luonut niiden pohjalta uuden tekstin. Unohtuneet sanat täydentävät Rakastavaisten vuoteen diptyykiksi, jonka osat… Read more »

Focal Point

Focal Point Holmström Gun Holmström Gun Focal Point -videossa nainen kävelee ja puhuu itsekseen. Tuntuu kuin hän puhuisi näkymättömälle kumppanille, ehkä viholliselle. Teksti perustuu Väinö Linnan sotaromaanin ‘Tuntematon sotilas’ (1954) sensuroituihin osiin. In ‘Focal Point’, a woman walks and talks… Read more »

Moderate Manipulations

Hienoista Manipulointia Moderate Manipulations Halonen Henna-Riikka Halonen Henna-Riikka Moderate Manipulations kuvaa kriittisesti ihmisen asemaa yhteiskunnan ja luonnon muutoksessa. Se pyrkii tutkimaan osaamme jatkuvan sisäisen ja ulkoisen vaikutuksen alla sekä rakennetun ja luonnollisen suhdetta. Tulevaisuuteen liittyvät pelot ja odotukset kontekstualisoituvat absurdin… Read more »