ICELAND (Nighttime)

ICELAND (Nighttime) Rönkkö Nastja Säde Rönkkö Nastja Säde Videon lähtökohtana on taiteilijan kirjoittama runo. Teoksessa tutkitaan ahdistuksen ja toivon jaettua mielenmaisemaa eeppisissä katastrofinjälkeisissä maisemissa. Video vetoaa perustavanlaatuisimpiin inhimillisiin kokemuksiin: rakkauteen, toivoon, pelkoon, yksinäisyyteen ja yhdessäoloon. Teos on kuvattu Islannin romanttisissa… Read more »

Ennustuksia

Ennustuksia Predictions Viitahuhta Marja Viitahuhta Marja Teoksessa kuullaan nuorten esiintyjien esittäminä henkilökohtaisiksi ennustuksiksi puettuja visioita tulevasta. Jokainen monologi avautuu kuvana tilanteesta, jossa kertoja kuvailee kokemustaan. Teoksessa kuultavat ennustukset sekoittavat fiktiota ja henkilökohtaisia kokemuksia spekulaatioihin ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Monologeissa lähestytään sitä, miten… Read more »

Qualia

Qualia Tanttu Antti Tanttu Antti Liitutauluanimaatio Qualia etsii kokemuksen olemusta. Sama tunne, sama kipu, sama väri on paradoksi, jokaisen ihmisen kvalia on omakohtainen. Yleinen kokemuksen olemus on tavoittamaton. Blackboard animation Qualia seeks for the essence of experience. There is no… Read more »

Niagara

Lounila Liisa Lounila Liisa Niagaran putoukset Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla on yksi alueen suosituimmista turistikohteista. Se on äänestetty yhdeksi nykymaailman seitsemästä ihmeestä. Ikuisena ja kesyttämättömänä luonnonvoimana putoukset tarjoaa tilaisuuden kokea subliimi ylitsevyöryvän, vain matalan kaiteen erottaman vesimassan äänenä. Kokonainen attraktioteollisuus… Read more »

Eternal Traveller

Eternal Traveller Savolainen Alli Savolainen Alli Eternal Traveler on kolme videokuvaa ja äänimaailman sisältävä installaatio, joka käsittelee ajan kokemusta. Tilan mukaan muuntautuva teos pyrkii luomaan tunnelman tai tunteen, joka johdattaa katsojat omien ajatusten ja muistojen pariin. Teoksen tarkoitus on saada… Read more »

Feel the Beat

Feel the Beat Feel the Beat Kangasmaa Tuomo Kangasmaa Tuomo Performanssitaiteilija harjoittelee olohuoneessaan tulevaa esitystään varten. Taiteilija aistii musiikkia ja luo samalla persoonallista kehon kieltä. Hänen sisäinen ja ulkoinen maailmansa kohtaavat. Vaimo tallentaa tilanteen videokameralla. A performance artist rehearsing for… Read more »

Paljon on iloakin.

Paljon on iloakin. There Is A Lot Of Joy, Too. Lecklin Johanna Lecklin Johanna Kaksikanavaisen teoksen aiheena on kahden todellisuuden kohtaaminen. Runkona toimii kuvitteellinen dialogi äidin ja pojan välillä. He eivät missään vaiheessa esiinny samassa kuvassa, vaikka ovat fyysisesti vierekkäin…. Read more »

Pyhiinvaellus

Pyhiinvaellus Pilgrimage Rekula Heli Rekula Heli Ja minä ammun sinua kultaisella luodilla – ja se joku, se ampuja, tappaja, minä tai joku muu seisoi keskellä päivää, joka ei pääty koskaan. Ja sitten se ampui. Ja minulla oli tunne kuin minua olisi… Read more »