ICELAND (Nighttime)

ICELAND (Nighttime) Rönkkö Nastja Säde Rönkkö Nastja Säde Videon lähtökohtana on taiteilijan kirjoittama runo. Teoksessa tutkitaan ahdistuksen ja toivon jaettua mielenmaisemaa eeppisissä katastrofinjälkeisissä maisemissa. Video vetoaa perustavanlaatuisimpiin inhimillisiin kokemuksiin: rakkauteen, toivoon, pelkoon, yksinäisyyteen ja yhdessäoloon. Teos on kuvattu Islannin romanttisissa… Read more »

Ennustuksia

Ennustuksia Predictions Viitahuhta Marja Viitahuhta Marja Teoksessa kuullaan nuorten esiintyjien esittäminä henkilökohtaisiksi ennustuksiksi puettuja visioita tulevasta. Jokainen monologi avautuu kuvana tilanteesta, jossa kertoja kuvailee kokemustaan. Teoksessa kuultavat ennustukset sekoittavat fiktiota ja henkilökohtaisia kokemuksia spekulaatioihin ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Monologeissa lähestytään sitä, miten… Read more »

Qualia

Qualia Tanttu Antti Tanttu Antti Liitutauluanimaatio Qualia etsii kokemuksen olemusta. Sama tunne, sama kipu, sama väri on paradoksi, jokaisen ihmisen kvalia on omakohtainen. Yleinen kokemuksen olemus on tavoittamaton. Blackboard animation Qualia seeks for the essence of experience. There is no… Read more »

Niagara

Lounila Liisa Lounila Liisa The Niagara Falls on the boarder between The United States and Canada, one of the most popular tourist destinations in the area, have been voted as one of the seven wonders of the world. As an… Read more »

Pyhiinvaellus

Pyhiinvaellus Pilgrimage Rekula Heli Rekula Heli Ja minä ammun sinua kultaisella luodilla – ja se joku, se ampuja, tappaja, minä tai joku muu seisoi keskellä päivää, joka ei pääty koskaan. Ja sitten se ampui. Ja minulla oli tunne kuin minua olisi… Read more »

Paljon on iloakin.

Paljon on iloakin. There Is A Lot Of Joy, Too. Lecklin Johanna Lecklin Johanna Teoksen aiheena on kahden todellisuuden kohtaaminen. Runkona toimii kuvitteellinen dialogi äidin ja pojan välillä. Poika kertoo haaveistaan ja unelmistaan tulla tähtinäyttelijäksi Hollywoodissa. Äiti kertoo, millaista on… Read more »