Viimeinen kuulutus

Blom Risto-Pekka

Ruohonleikkuri, pölynimuri ja raitiovaunu kuluttavat viimeisiä sähköjä ihmisen jälkeensä jättämällä maapallolla. Huonosti käyttäytynyt ihminen on viimeinkin saatu häädettyä Maasta, mikä on muiden lajien kannalta pelkästään hyvä asia.

Tuotantovuosi
2024
Kesto
00:09:57
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Viimeinen kuulutus
Suomenkielinen nimi

Viimeinen kuulutus

Englanninkielinen nimi

Last Call

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sami Sänpäkkilä (Kuvaaja), Risto-Pekka Blom (Käsikirjoittaja), Risto-Pekka Blom (Leikkaaja), Risto-Pekka Blom (Ohjaaja), Sami Sippola (Säveltäjä), Risto-Pekka Blom (Tekijä), Risto-Pekka Blom (Tuottaja), Samuli Ala-Lahti (Äänisuunnittelu), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat

Risto-Pekka Blom

Syntynyt: 1970

Risto-Pekka Blom (s.1970) on mediataiteen ja elokuvataiteen välimaastossa liikkuva elokuvantekijä, joka tunnetaan erityisesti omaäänisistä lyhytelokuvistaan. Uransa aikana hän on tehnyt toistakymmentä teosta, joita on palkittu muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla, Kortifilmfestivalenilla Norjassa sekä Cork International Film Festivalilla. Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta, joiden avulla hän pyrkii etsimään ja vahvistamaan omaa ääntään. Hänen teoksiaan yhdistäviä teemoja ovat ulkopuolisuuden ja vierauden kokemukset, sosiaalinen oikeudenmukaisuus sekä yksilöön ulkoa kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää. Useimmissa teoksissa on läsnä myös äärettömästä vakavuudesta syntyvä huumori.