Kanarialintu

Blom Risto-Pekka

Joka aamu tuhannet lapset lasketaan kouluun, kuin kanarialinnut kaivokseen testaamaan ilman myrkyllisyyttä. Elokuva kertoo kiusaamisen ketjuuntumisesta ja siitä kuinka olemme kaikki omalla tavallamme rikkinäisiä.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:07:07
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kanarialintu
Suomenkielinen nimi

Kanarialintu

Englanninkielinen nimi

Canary

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Risto-Pekka Blom (Ohjaaja), Kimmo Hélen (Säveltäjä), Risto-Pekka Blom (Tekijä), Wacky Tie Films (Tuottaja), Risto-Pekka Blom (Käsikirjoitus), AVEK (Rahoittaja), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), Film Tampere (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Pinja Mustajoki (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Risto-Pekka Blom

Syntynyt: 1970

Risto-Pekka Blom (s.1970) on mediataiteen ja elokuvataiteen välimaastossa liikkuva elokuvantekijä, joka tunnetaan erityisesti omaäänisistä lyhytelokuvistaan. Uransa aikana hän on tehnyt toistakymmentä teosta, joita on palkittu muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla, Kortifilmfestivalenilla Norjassa sekä Cork International Film Festivalilla. Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta, joiden avulla hän pyrkii etsimään ja vahvistamaan omaa ääntään. Hänen teoksiaan yhdistäviä teemoja ovat ulkopuolisuuden ja vierauden kokemukset, sosiaalinen oikeudenmukaisuus sekä yksilöön ulkoa kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää. Useimmissa teoksissa on läsnä myös äärettömästä vakavuudesta syntyvä huumori.