Ihmissoihtu

Risto-Pekka Blom

Me olemme toimineet kuten yhteiskunnassa kuuluu toimia. Me olemme noudattaneet sääntöjä. Emme me pilkkaa tai väheksy erilaisia ihmisiä. Mutta se ei käy, että tullaan tänne sotkemaan vallitseva järjestys ja lietsomaan jos mitäkin huutelua nakkikioskilla. Ihmissoihtu on yhden kuvan lyhytelokuva öisistä liikennevaloista, joissa kunnialliset ihmiset odottavat valojen vaihtumista. Elokuva kertoo turvallisuudentunteen katoamisesta hallitsemattomasti muuttuvassa maailmassa.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:05:56
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Ihmissoihtu
Suomenkielinen nimi

Ihmissoihtu

Englanninkielinen nimi

The Human Torch

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Kerttu Hakkarainen (Kuvaaja), Risto-Pekka Blom (Käsikirjoittaja), Ville Hakonen (Leikkaaja), Risto-Pekka Blom (Tekijä), Petri Koskimäki (Äänisuunnittelu), Pekka Lepistö (Näyttelijä), Aarne Laurell (Näyttelijä), Ilona Huhta (Näyttelijä), Jimi Jokinen (Näyttelijä), Eeva Simola (Näyttelijä), Mika Siira (Näyttelijä), Tommi Korhonen (Näyttelijä), Suomen elokuvasäätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Film Tampere (Rahoittaja), Kirkon mediasäätiö (Rahoittaja), Yleisradio Oy (Rahoittaja), Wacky Tie Films (Tuotantoyhtiö)
Pressikuvat

Risto-Pekka Blom

Syntynyt: 1970

Risto-Pekka Blom (s.1970) on mediataiteen ja elokuvataiteen välimaastossa liikkuva elokuvantekijä, joka tunnetaan erityisesti omaäänisistä lyhytelokuvistaan. Uransa aikana hän on tehnyt toistakymmentä teosta, joita on palkittu muun muassa Tampereen elokuvajuhlilla, Kortifilmfestivalenilla Norjassa sekä Cork International Film Festivalilla. Blom on kiinnostunut muotoon ja kerrontaan liittyvästä kokeellisuudesta, joiden avulla hän pyrkii etsimään ja vahvistamaan omaa ääntään. Hänen teoksiaan yhdistäviä teemoja ovat ulkopuolisuuden ja vierauden kokemukset, sosiaalinen oikeudenmukaisuus sekä yksilöön ulkoa kohdistuvat vaatimukset siitä, kuinka elämä kuuluisi elää. Useimmissa teoksissa on läsnä myös äärettömästä vakavuudesta syntyvä huumori.