Paska isä

Risto-Pekka Blom

Tulet sisään ja kysyt onko jokin vialla. Vastaan puuron palaneen vähän pohjaan. Kokeellinen dokumenttielokuva on henkilökohtainen kertomus koti-isän näkökulmasta. Elokuva esittää isän näkemyksen tietyllä tapaa ulkopuolisena synnytykseen ja lapsenhoitoon nähden. Animoidut kohtaukset kuvittavat ahdistusta, epätoivoa ja perhe-elämän yliannostusta. Vaikka isä ja hänen isyyskokemuksensa ovat keskiössä, hän pysyttelee taustalla kertojana.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:15:10
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Paska isä
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Risto-Pekka Blom (Ohjaaja), Risto-Pekka Blom (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Petri Koskimäki (Ääni)

Risto-Pekka Blom

Syntynyt: 1970

Risto-Pekka Blom opiskeli autonasentajaksi muttei koskaan ollut kiinnostunut teknikon ammatista. Muutaman vuoden ajan hän etsi suuntaa elämälleen, kunnes 27-vuotiaana aloitti audiovisuaalisen median ja ilmaisun lyhytkurssin, jonka jälkeen hän valmistui Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän koulutusohjelmasta vuonna 2005. Tästä lähtien Blom on tehnyt kokeellisia lyhytelokuvia ja videoteoksia, joita on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja tapahtumissa yli kahdessakymmenessä maassa. Blomin Teemapuisto (2015) on voittanut pääpalkinnon Tampereen elokuvajuhlilla ja Helsinkin lyhytelokuvafestivaaleilla 2015.