Valoa ikkunassa

Pauliina Salminen

Teoksessa pimeisiin ikkunoihin ilmestyy henkilöitä, jotka tulevat näkyviksi sytyttäessään valon. Jotkin heistä jäävät huurun taakse piiloon, toiset pyyhkivät huurun pois tullen kokonaan näkyviin ja toiset taas piirtävät huuruun kuvion, jonka takaa he näkyvät osittain.
Kahden ikkunan välille syntyy vuorovaikutus kun ihmiset ilmestyvät niihin ja katoavat, he tuntuvat välillä olevan tietoisia toisten henkilöiden läsnäolosta tai viestivät ulkopuolella olevien ihmisten kanssa, välillä taas he ovat täydessä yksinäisyydessä. Heidän ikkunassa tekemänsä ele vaihtelee, mutta monet heistä piirtävät ikkunan ruutuun viivoja, jotka jäljittelevät maisemaa, olemassa olevaa tai kuvitteellista. Nämä ihmiset pysähtyvät katselemaan ulos ikkunasta, mutta heidän ajatuksensa kulkeutuvat johonkin toisiin paikkoihin tai asioihin. Maisema, jota he katsovat, voisi olla mikä tahansa, ja se muuttuu jokaisen katsojan myötä.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:08:25
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Valoa ikkunassa
Suomenkielinen nimi

Valoa ikkunassa

Englanninkielinen nimi

Light in the window

Tuotantomaat
France
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Pauliina Salminen (Kuvaaja), Pauliina Salminen (Leikkaaja), Pauliina Salminen (Tekijä)
Pressikuvat
Pauliina Salminen valmistui videokuvaajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 1999. Hän jatkoi elokuva-alan opintojaan Marseillessa, Université de Provencessa, josta valmistui vuonna 2001. Hän on tehnyt dokumenttielokuvia, kokeellista elokuvaa ja mediataidetta. Hänen työnsä koostuu installaatioista, interaktiivisista teoksista sekä lineaarisista videoista. Salminen on tehnyt yhteistyötä Argentiinalaissyntyisen Andrés Jaschekin kanssavuodesta 2004. He ovat toteuttaneet useita teoksia, joissa yhdistellään videota, interaktiivisuutta sekä yhteisöllistä lähestymistapaa. Heidän teoksiaan on ollut esillä Suomessa sekä ulkomailla erityisesti Ranskassa, mutta myös mm. Italiassa, Espanjassa, Turkissa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.