Kumous - Renversements

Pauliina Salminen

Videossa nähdään henkilö, jonka kehon liike kohtaa kaupungin rakennetun ympäristön, yrittää haastaa painovoimaa ja ihmisen tekemiä muotoja. Hän tarkkailee seinien halkeamia ja ikkunoiden heijastuksia kuin etsien pääsyä toiseen tilaan. Liike on yhä enemmän ristiriidassa näkyvien linjojen ja oletettujen suuntien kanssa. Lopulta henkilö ja hänen liikkeensä siirtyvät vedenalaiseen ympäristöön, missä kaikki tavanomaiset viitekehykset ja lainalaisuudet häviävät.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:09:05
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Kumous - Renversements
Englanninkielinen nimi

Reversals

Tuotantomaat
Finland, France
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pauliina Salminen (Kuvaaja), Pauliina Salminen (Käsikirjoittaja), Pauliina Salminen (Leikkaaja), EricM (Säveltäjä), Pauliina Salminen (Tekijä), Pauliina Salminen (Tuottaja), EricM (Äänisuunnittelu), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Image Clé (Rahoittaja), La Malagua (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pauliina Salminen valmistui videokuvaajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 1999. Hän jatkoi elokuva-alan opintojaan Marseillessa, Université de Provencessa, josta valmistui vuonna 2001. Hän on tehnyt dokumenttielokuvia, kokeellista elokuvaa ja mediataidetta. Hänen työnsä koostuu installaatioista, interaktiivisista teoksista sekä lineaarisista videoista. Salminen on tehnyt yhteistyötä Argentiinalaissyntyisen Andrés Jaschekin kanssavuodesta 2004. He ovat toteuttaneet useita teoksia, joissa yhdistellään videota, interaktiivisuutta sekä yhteisöllistä lähestymistapaa. Heidän teoksiaan on ollut esillä Suomessa sekä ulkomailla erityisesti Ranskassa, mutta myös mm. Italiassa, Espanjassa, Turkissa, Intiassa ja Yhdysvalloissa.