Kumous - Renversements

Salminen Pauliina

Videossa nähdään henkilö, jonka kehon liike kohtaa kaupungin rakennetun ympäristön, yrittää haastaa painovoimaa ja ihmisen tekemiä muotoja. Hän tarkkailee seinien halkeamia ja ikkunoiden heijastuksia kuin etsien pääsyä toiseen tilaan. Liike on yhä enemmän ristiriidassa näkyvien linjojen ja oletettujen suuntien kanssa. Lopulta henkilö ja hänen liikkeensä siirtyvät vedenalaiseen ympäristöön, missä kaikki tavanomaiset viitekehykset ja lainalaisuudet häviävät.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:09:05
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kumous - Renversements
Englanninkielinen nimi

Reversals

Tuotantomaat
Finland, France
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pauliina Salminen (Kuvaaja), Pauliina Salminen (Käsikirjoittaja), Pauliina Salminen (Leikkaaja), Pauliina Salminen (Ohjaaja), EricM (Säveltäjä), Pauliina Salminen (Tekijä), Pauliina Salminen (Tuottaja), EricM (Äänisuunnittelu), Zambrano Orozco Scheherazade (Näyttelijä), AVEK (Rahoittaja), Image Clé (Rahoittaja), La Malagua (Rahoittaja)
Pressikuvat
Pauliina Salminen on mediataiteilija, jonka työ koostuu videosta, valokuvasta ja installaatiosta. Hän valmistui Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 1999 ja jatkoi elokuva-alan opintojaan Marseillessa, Université de Provencessa. Hän on tehnyt dokumenttielokuvia, kokeellista elokuvaa ja mediataidetta. Hänen teoksissaan yhdistyy usein video, interaktiivisuus sekä yhteisöllinen lähestymistapa. Hänen teoksiaan on esillä museoiden ja gallerioiden lisäksi muun muassa kaupunkitilassa ja luonnossa. Hänen lyhyitä videoitaan on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla.