Vastavirtaan

Pauliina Salminen

Vedenalaisissa videokuvissa ihmiset huutavat veden alla asioita, joita eivät halua tai voi muuten sanoa. Kyseessä voi olla raivon tai muun tunteen purkaus tai jokin salaisuus. Henkilöt nähdään lähikuvissa, he pysyttelevät veden alla ja ilmaisevat asiaansa niin kauan kuin pystyvät, kunnes ilman loppuminen pakottaa heidät takaisin pinnalle. Veden, kuplien ja voimalla huutamisen aikaansaamat ilmeet välittävät katsojalle vahvan, räjähdyksenomaisen tunnelatauksen. Räjähdys pysyy kuitenkin pinnan alla, ja vesi pehmentää rajuja eleitä ja tukahduttaa äänen. Kuvissa kaikki näkyy kuin hidastettuna, pidäteltynä. Huuto kuuluu kimeänä, epäselvänä äänenä jota peittää kuplien porina.

Tuotantovuosi
2014
Kesto
00:01:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Contrecourant
Suomenkielinen nimi

Vastavirtaan

Englanninkielinen nimi

Contrecourant

Tuotantomaat
France
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pauliina Salminen (Kuvaaja), Pauliina Salminen (Käsikirjoittaja), Pauliina Salminen (Ohjaaja), Pauliina Salminen (Tekijä), Pauliina Salminen (Leikkaaja), Pauliina Salminen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pauliina Salminen on mediataiteilija, jonka työ koostuu videosta, valokuvasta ja installaatiosta. Hän valmistui Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta vuonna 1999 ja jatkoi elokuva-alan opintojaan Marseillessa, Université de Provencessa. Hän on tehnyt dokumenttielokuvia, kokeellista elokuvaa ja mediataidetta. Hänen teoksissaan yhdistyy usein video, interaktiivisuus sekä yhteisöllinen lähestymistapa. Hänen teoksiaan on esillä museoiden ja gallerioiden lisäksi muun muassa kaupunkitilassa ja luonnossa. Hänen lyhyitä videoitaan on esitetty kansainvälisillä festivaaleilla.