Twin Cities

Astala Lauri

Twin Cities hahmottuu kahdeksi valkokankailla kiertäväksi kaupunkiplaneetaksi. Katsoja kelluu ikään kuin satelliitissa planeettojen välissä. Koreankielinen ääniraita (kuin radioeetteristä noukittuna) tarkastelee kaupunkikokemusta, havaitsijan todellisuutta ja kulttuurista etäisyyttä. Tekstit on lainattu Leena Krohnin kirjoista.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:25:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Twin Cities
Suomenkielinen nimi

Twin Cities

Englanninkielinen nimi

Twin Cities

Tuotantomaat
Finland, South Korea
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Lauri Astala (Kuvaaja), Lauri Astala (Käsikirjoittaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Lauri Astala (Ohjaaja), Lauri Astala (Tekijä), Lauri Astala (Äänisuunnittelu), Jiyoung Yi (Kääntäjä)
Pressikuvat
Lauri Astala asuu Helsingissä ja Ranskan Avallonissa. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta 1989 ja Chicago Art Institutesta 2001. Astala lukeutuu arvostetuimpiin kotimaisiin mediataiteilijoihimme. Hän tekee veistoksia, videoita ja videoinstallaatioita. Teosten aihepiirit liittyvät kokemukseen ja käsitteisiin tilasta sekä niitä muovaaviin kulttuurisiin rakenteisiin. Astalan teoksia on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1989 lähtien, mukaan lukien Eyebeam, New York (2013), Helsingin Taidemuseo (2010), Viron taidemuseo KUMU Tallinnassa (2008) sekä Institut finlandais Pariisissa (2008). Vuonna 2007 Astalalle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto.