Katoamisesta

Astala Lauri

Tämä interaktiivinen ja immersiivinen videoinstallaatio sijoittaa katsojan näyttämölle, elokuvan tarinan päähenkilöksi. Kuvassa katsoja viedään toiseen aikaan ja paikkaan, jossa hän tapaa toisen henkilön – ikään kuin he jakaisivat saman tilan ja todellisuuden.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:06:06
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Katoamisesta
Suomenkielinen nimi

Katoamisesta

Englanninkielinen nimi

On Disappearance

Tuotantomaat
France, Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Lauri Astala (Kuvaaja), Lauri Astala (Käsikirjoittaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Lauri Astala (Tekijä), Lauri Astala (Näyttelijä), Lauri Astala (Ääni)
Pressikuvat
Lauri Astala asuu Helsingissä ja Ranskan Avallonissa. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta 1989 ja Chicago Art Institutesta 2001. Astala lukeutuu arvostetuimpiin kotimaisiin mediataiteilijoihimme. Hän tekee veistoksia, videoita ja videoinstallaatioita. Teosten aihepiirit liittyvät kokemukseen ja käsitteisiin tilasta sekä niitä muovaaviin kulttuurisiin rakenteisiin. Astalan teoksia on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1989 lähtien, mukaan lukien Eyebeam, New York (2013), Helsingin Taidemuseo (2010), Viron taidemuseo KUMU Tallinnassa (2008) sekä Institut finlandais Pariisissa (2008). Vuonna 2007 Astalalle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto.