Minun onneni on pyöreä

Astala Lauri

'Mitä tarkoittaa rakkaus? Mitä tarkoittaa tärkeä? Mistä mä oon tullu? Miksi me sen rakkauden takia tullaan? Mun elämässä kaikki on hyvin, ehkä.' Minun onneni on pyöreä on lyhyt elokuva lapsuudesta ja sisaruudesta.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:08:52
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Minun onneni on pyöreä
Suomenkielinen nimi
Minun onneni on pyöreä
Englanninkielinen nimi
My Happiness is Round
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Lauri Astala (Käsikirjoittaja), Elina Brotherus (Käsikirjoittaja), Hanna Brotherus (Käsikirjoittaja), Antti Ikonen (Musiikki), Hanna Brotherus (Ohjaaja), Lauri Astala (Ohjaaja), Elina Brotherus (Ohjaaja), Lauri Astala (Tekijä), Robert Brotherus (Esiintyjä), Elsa Brotherus (Esiintyjä), Amos Brotherus (Esiintyjä), Johannes Brotherus (Esiintyjä), Tua Holappa (Kertoja), Hanna Brotherus (Koreografi), Lauri Astala (Kuvaaja)
Pressikuvat
Lauri Astala asuu Helsingissä ja Ranskan Avallonissa. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta 1989 ja Chicago Art Institutesta 2001. Astala lukeutuu arvostetuimpiin kotimaisiin mediataiteilijoihimme. Hän tekee veistoksia, videoita ja videoinstallaatioita. Teosten aihepiirit liittyvät kokemukseen ja käsitteisiin tilasta sekä niitä muovaaviin kulttuurisiin rakenteisiin. Astalan teoksia on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1989 lähtien, mukaan lukien Eyebeam, New York (2013), Helsingin Taidemuseo (2010), Viron taidemuseo KUMU Tallinnassa (2008) sekä Institut finlandais Pariisissa (2008). Vuonna 2007 Astalalle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto.