Sketch for the Last Map

Lauri Astala

Sketch for the Last Map -teoksen ytimessä olevat läpikuultavat sisä- ja ulkotilat kertovat digitaalisen ajan monikerroksisesta ja paikattomasta maailmasta. Karttojen ja kuvavirran ulkopuolelle jäävät kaupunkien monet muut kasvot: yksityiset tilat, näkyvistä pois siivotut, rajatut tai aidatut, vähemmän “julkiset” todellisuudet. Teos on kuvattu eri kaupungeissa Belgiassa, Etelä-Koreassa, Intiassa, Ranskassa, Turkissa ja Uruguayssa.

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:12:50
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Sketch for the Last Map
Englanninkielinen nimi

Sketch for the Last Map

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Lauri Astala (Kuvaaja), Lauri Astala (Käsikirjoittaja), Lauri Astala (Leikkaaja), Lauri Astala (Ohjaaja), Lauri Astala (Tekijä), Lauri Astala (Tuottaja), Lauri Astala (Äänisuunnittelu), TAIKE (Rahoittaja), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja)
Pressikuvat
Lauri Astala asuu Helsingissä ja Ranskan Avallonissa. Hän on valmistui Kuvataideakatemiasta 1989 ja Chicago Art Institutesta 2001. Astala lukeutuu arvostetuimpiin kotimaisiin mediataiteilijoihimme. Hän tekee veistoksia, videoita ja videoinstallaatioita. Teosten aihepiirit liittyvät kokemukseen ja käsitteisiin tilasta sekä niitä muovaaviin kulttuurisiin rakenteisiin. Astalan teoksia on nähty lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1989 lähtien, mukaan lukien Eyebeam, New York (2013), Helsingin Taidemuseo (2010), Viron taidemuseo KUMU Tallinnassa (2008) sekä Institut finlandais Pariisissa (2008). Vuonna 2007 Astalalle myönnettiin kuvataiteen valtionpalkinto.