Tulivuorihuone

Tommi Matikka

Katsoja kulkee 5-vuotiaan tytön kanssa yhä syvemmälle saaren sisään todistamaan ihmeellisiä asioita. Saari vetää hänet painostavan suloisuutensa lähteille, meren keskelle avautuu silta ja kuolleet hymyilevät. Tulivuorihuone on runouden lävistämä lyhytelokuva, joka koukkaa syvältä. Teos nivoo yhteen suurten liskojen menneisyyyttä, nykyisyyttä ilman rajoja ja tulevaisuutta, jota ei koskaan tule. Tapahtumat kuljettavat katsojan fantasiasta maailmanaikaan, jossa animoidut unikuvat saavat hengittämään syvään.

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:11:02
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tulivuorihuone
Suomenkielinen nimi

Tulivuorihuone

Englanninkielinen nimi

Volcano Room

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tommi Matikka (Kuvaaja), Tommi Matikka (Käsikirjoittaja), Tommi Matikka (Leikkaaja), Tommi Matikka (Ohjaaja), Pyry Survo (Säveltäjä), Tommi Matikka (Tekijä), Maria Matikka (Animaatio), Sonja Rudvin (Kääntäjä), Tommi Matikka (Neuvonantaja), Maria Matikka (Näyttelijä), Maria Matikka (Voice over -kertoja), Pyry Survo (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Tommi Matikka on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa 2007. Matikka on tehnyt animaatiopohjaista videotaidetta vuodesta 2008. Hän on osa elokuvallista videotaidekollektiivia Together Forever Studio yhdessä vaimonsa Maria Matikan kanssa. Videoissaan Matikka yhdistelee mm. runoutta, animaatiota ja sävellyksiä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hänen taiteensa ydin on kokemuksessa ihmisen pienuudesta. Matikan teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa.