Dead Burning City

Matikka Tommi

Tämä ei ole supersankari-elokuva. Tämä on elokuva ihmisestä. Koko kaupungin rakastama sankari itkee. Kaikki alkaa kun tavalliselta tuntuvan yön päätteeksi sankari palaa kotiinsa muiden huomaamatta, kuten aina. Vilkaistuaan edellisen päivän uutisia itsestään hän nukahtaa. Sankari havahtuu unestaan seinällä välkehtivään heijastukseen. Jotain on pahasti vialla. Hän näkee ikkunasta kaupungin olevan täydessä tulessa ja koettaa ryhdistäytyä. Vallan saa kuitenkin epätoivo. Kohdattuaan vääristyneen peilikuvansa hän hän istuu ase ohimolla ja itkee palavan kaupunkinsa edessä. Vähitellen käsi kuitenkin herpaantuu ohimolta ja sydämen kohdalta puvusta avautuu luukku, jonka sisältä paljastuviin animoituihin sivuihin katsoja sukeltaa. Näemme edellisen yön tapahtumat käsinpiirrettynä animaationa. Taistelu epäonnista terroristia vastaan käydään lentokoneessa. Taistelu on sankarille liiankin tuttu, mutta jokin menee vikaan. Pelastettuaan matkustajat hän epäonnistuu, tahallaan tai vahingossa, pelastamaan lentokoneen ja roiston. Lentokoneen räjähdystä edeltää terroristin armoa aneleva katse. Animaatio jatkuu näyttäen ilmassa leijailevat koneen osat, jotka yksitellen sytyttävät avuttoman kaupungin ilmiliekkeihin. Kaupunki palaa ja muutuu savuavaksi raunioksi. Sankari ei enää istu vaan makaa lattialla kuin kuolleena – animaation sivut valuvat puvussa olevasta reijästä lattialle. Sankari avaa silmänsä.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:10:59
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Dead Burning City
Englanninkielinen nimi

Dead Burning City

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tommi Matikka (Kuvaaja), Miska Wilhelmsson (Kuvaaja), (Käsikirjoittaja), Tommi Matikka (Käsikirjoittaja), Tommi Matikka (Ohjaaja), (Ohjaaja), Tommi Matikka (Säveltäjä), Tommi Matikka (Tekijä), Tommi Matikka (Näyttelijä), Kuvasto ry (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), Tommi Matikka (Ääni)
Pressikuvat
Tommi Matikka on valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulussa 2007. Matikka on tehnyt animaatiopohjaista videotaidetta vuodesta 2008. Hän on osa elokuvallista videotaidekollektiivia Together Forever Studio yhdessä vaimonsa Maria Matikan kanssa. Videoissaan Matikka yhdistelee mm. runoutta, animaatiota ja sävellyksiä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Hänen taiteensa ydin on kokemuksessa ihmisen pienuudesta. Matikan teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä, festivaaleilla ja tapahtumissa.