The Eternal

Pink Twins

Kiinalaiset klassiset puutarhat ovat synteesi vuosituhansia kestäneestä maisemasuunnittelusta, arkkitehtuurista, runoudesta ja maalaustaiteesta. Puutarhojen idealisoitu keinotekoinen maaperä on innoittanut taiteilijoita vuosisatojen ajan luomaan arkkityyppisiä maisemakuvia, jotka vuorostaan ovat vaikuttaneet puutarhojen muotoiluun. Puutarhat ovat transsendentaalisia tiloja, jotka tarjoavat keinotekoisia maisemia ja virtuaalisia keitaita hiljentämään ympäröivän megalopolin kuormittavuuden. Uudessa teoksessaan ”The Eternal” kaaosanimaattoriduo Pink Twins kääntelee puutarhanäkymiä kristallimaisen kaleidoskooppitunnelin avulla, mikä lisää psykedeelisiä kerroksia muinaiseen harmoniseen panoramaan. 

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:15:20
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
The Eternal
Englanninkielinen nimi

The Eternal

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pink Twins (Kuvaaja), Pink Twins (Käsikirjoittaja), Pink Twins (Leikkaaja), Pink Twins (Ohjaaja), Pink Twins (Säveltäjä), Pink Twins (Tekijä), Pink Twins Production (Tuottaja), Valtion taideteostoimikunta (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Pink Twins (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pink Twinsin muodostivat 1997 veljekset Juha ja Vesa Vehviläinen, jotka ovat Helsingissä syntyneitä ja varttuneita taiteilijoita sekä elektronisen musiikin ja elokuvantekijöitä. Aina alkuvaiheistaan taidetta ja underground-musiikkia kuhisevassa vuosituhannen vaihteen Helsingissä Pink Twins on jalostanut musikaalista ja visuaalista ilmaisuaan omaleimaiseksi ja superimmersiiviseksi audiovisuaaliseksi sekasorroksi. Heidän animaatioidensa värikäs, abstrakti syklinen virta keskittyy ihmishavainnon toimintoihin ja rajoihin. Audiovisuaalisissa live-esiintymisissään Pink Twins luo tervehenkisen ja transformatiivisen kokemuksen äärimmäisen yksityiskohtaisella äänivallillaan ja immersiivisillä videoprojisoinneillaan. Pink Twinsin teoksia on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla kaikilla mantereilla ja he ovat esiintyneet audiovisuaalisissa live-tapahtumissa halki Euroopan, Amerikoiden, Aasian ja Australian.