The Eternal

Pink Twins

Kiinalaiset klassiset puutarhat ovat synteesi vuosituhansia kestäneestä maisemasuunnittelusta, arkkitehtuurista, runoudesta ja maalaustaiteesta. Puutarhojen idealisoitu keinotekoinen maaperä on innoittanut taiteilijoita vuosisatojen ajan luomaan arkkityyppisiä maisemakuvia, jotka vuorostaan ovat vaikuttaneet puutarhojen muotoiluun. Puutarhat ovat transsendentaalisia tiloja, jotka tarjoavat keinotekoisia maisemia ja virtuaalisia keitaita hiljentämään ympäröivän megalopolin kuormittavuuden. Uudessa teoksessaan ”The Eternal” kaaosanimaattoriduo Pink Twins kääntelee puutarhanäkymiä kristallimaisen kaleidoskooppitunnelin avulla, mikä lisää psykedeelisiä kerroksia muinaiseen harmoniseen panoramaan. 

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:15:20
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
The Eternal
Englanninkielinen nimi

The Eternal

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pink Twins (Kuvaaja), Pink Twins (Käsikirjoittaja), Pink Twins (Leikkaaja), Pink Twins (Ohjaaja), Pink Twins (Säveltäjä), Pink Twins (Tekijä), Pink Twins Production (Tuottaja), Valtion taideteostoimikunta (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Pink Twins (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pink Twins on helsinkiläisten taiteilija-muusikko-veljesten Juha (s. 1978) ja Vesa Vehviläisen (s. 1974) duo. Pink Twins on ollut aktiivinen vuodesta 1997 ja heidän videonsa liikkuvat kuvataiteen ja musiikin risteyskohdissa. Livenä Pink Twins esittää digitaalisia äänimaisemia usein videokuvaan yhdistettynä. Kaksikon teoksia on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla ympäri maailmaa ja heidän live-esityksiään on nähty ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Aasiaa ja Australiaa.