Sketches of Pain

Pink Twins

Vuonna 2006 Pink Twins esiintyi paikallisen Zugeer L -yhtyeen kanssa Mongolian vanhimmassa yökerhossa, Ulaanbaatarissa sijaitsevassa Chameleon Disko Clubissa. Sketches of Pain perustuu konsertissa kuvattuun materiaaliin, mutta varsinaisen dokumenttielokuvan sijasta se on psykedeelinen uudelleentulkinta kohtaamisesta, jossa taiteilijoita ja muita ihmisiä ei yhdistänyt paljoa muu kuin musiikki. Mitä tapahtuu, kun eri kulttuuritaustoista tulevat, eri kieltä puhuvat ja eri musiikkikonventioista ammentavat artistit nousevat yhdessä lavalle? Yhtymäkohdan saavuttamiseen liittyy väistämättä suurta tuskaa.

Tuotantovuosi
2008
Kesto
00:24:30
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Sketches of Pain
Suomenkielinen nimi
Sketches of Pain
Englanninkielinen nimi
Sketches of Pain
Tuotantomaat
Finland, Mongolia
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Zugeer L (Musiikki), Pink Twins (Musiikki), Pink Twins (Tekijä), Pink Twins (Tuottaja), Pink Twins (Kuvaaja), Rá hildur Ingadóttir (Kuvaaja), Annu Wilenius (Kuvaaja), Christian Mayer (Kuvaaja), Sonia Leimer (Kuvaaja), Erdenebat Altankhuyg (Laulaja), Otgonbayar Uuganbayar (Muusikko), Balgan (Muusikko), Teemu Korpipää (Ääniteknikko)
Pressikuvat
Pink Twinsin muodostivat 1997 veljekset Juha ja Vesa Vehviläinen, jotka ovat Helsingissä syntyneitä ja varttuneita taiteilijoita sekä elektronisen musiikin ja elokuvantekijöitä. Aina alkuvaiheistaan taidetta ja underground-musiikkia kuhisevassa vuosituhannen vaihteen Helsingissä Pink Twins on jalostanut musikaalista ja visuaalista ilmaisuaan omaleimaiseksi ja superimmersiiviseksi audiovisuaaliseksi sekasorroksi. Heidän animaatioidensa värikäs, abstrakti syklinen virta keskittyy ihmishavainnon toimintoihin ja rajoihin. Audiovisuaalisissa live-esiintymisissään Pink Twins luo tervehenkisen ja transformatiivisen kokemuksen äärimmäisen yksityiskohtaisella äänivallillaan ja immersiivisillä videoprojisoinneillaan. Pink Twinsin teoksia on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla kaikilla mantereilla ja he ovat esiintyneet audiovisuaalisissa live-tapahtumissa halki Euroopan, Amerikoiden, Aasian ja Australian.