Parametronomicon (Triptych)

Pink Twins

Parametronomicon esittää mallin parametrisestä virtuaalisesta elämästä. Biomekaaninen organismi kasvaa ja monistuu kouristuksenomaisesti etenevin liikkein. Elämänmuoto kehittyy vääjäämättömästi yksinkertaisista solumuodostelmista tajunnan rajat ylittäväksi apokalyptiseksi visuaaliseksi ylilyönniksi. Parametronomiconin triptyykkiversio laajentaa parametrisen teoksen luonnetta esittämällä kolme samanaikaista evoluutiokaarta kolmena synkronoituna videokuvana. Kolmen version dramaturgia pysyy samana, mutta kerronta eriytyy kolmelle erilaiselle reitille läpi parametrisen tilan. Pink Twins uskoo, että enemmän on enemmän, ja toteuttaa laajennetulla installaatiollaan immersiivisen tila-aikakokemuksen.

Installointiohjeet

 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:18:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Parametronomicon (Triptych)
Englanninkielinen nimi

Parametronomicon (Triptych)

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pink Twins (Kuvaaja), Pink Twins (Käsikirjoittaja), Pink Twins (Leikkaaja), Pink Twins (Musiikki), Pink Twins (Ohjaaja), Pink Twins (Tekijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Pink Twins (Säveltäjä), Teemu Korpipää (Äänimiksaaja), Pink Twins (Äänisuunnittelu)
Pink Twins on helsinkiläisten taiteilija-muusikko-veljesten Juha (s. 1978) ja Vesa Vehviläisen (s. 1974) duo. Pink Twins on ollut aktiivinen vuodesta 1997 ja heidän videonsa liikkuvat kuvataiteen ja musiikin risteyskohdissa. Livenä Pink Twins esittää digitaalisia äänimaisemia usein videokuvaan yhdistettynä. Kaksikon teoksia on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla ympäri maailmaa ja heidän live-esityksiään on nähty ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja, Aasiaa ja Australiaa.