Parametronomicon (Triptych)

Pink Twins

Parametronomicon esittää mallin parametrisestä virtuaalisesta elämästä. Biomekaaninen organismi kasvaa ja monistuu kouristuksenomaisesti etenevin liikkein. Elämänmuoto kehittyy vääjäämättömästi yksinkertaisista solumuodostelmista tajunnan rajat ylittäväksi apokalyptiseksi visuaaliseksi ylilyönniksi. Parametronomiconin triptyykkiversio laajentaa parametrisen teoksen luonnetta esittämällä kolme samanaikaista evoluutiokaarta kolmena synkronoituna videokuvana. Kolmen version dramaturgia pysyy samana, mutta kerronta eriytyy kolmelle erilaiselle reitille läpi parametrisen tilan. Pink Twins uskoo, että enemmän on enemmän, ja toteuttaa laajennetulla installaatiollaan immersiivisen tila-aikakokemuksen. 

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:18:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Parametronomicon (Triptych)
Englanninkielinen nimi

Parametronomicon (Triptych)

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pink Twins (Kuvaaja), Pink Twins (Käsikirjoittaja), Pink Twins (Leikkaaja), Pink Twins (Musiikki), Pink Twins (Ohjaaja), Pink Twins (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Pink Twins (Säveltäjä), Teemu Korpipää (Äänimiksaaja), Pink Twins (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Pink Twinsin muodostivat 1997 veljekset Juha ja Vesa Vehviläinen, jotka ovat Helsingissä syntyneitä ja varttuneita taiteilijoita sekä elektronisen musiikin ja elokuvantekijöitä. Aina alkuvaiheistaan taidetta ja underground-musiikkia kuhisevassa vuosituhannen vaihteen Helsingissä Pink Twins on jalostanut musikaalista ja visuaalista ilmaisuaan omaleimaiseksi ja superimmersiiviseksi audiovisuaaliseksi sekasorroksi. Heidän animaatioidensa värikäs, abstrakti syklinen virta keskittyy ihmishavainnon toimintoihin ja rajoihin. Audiovisuaalisissa live-esiintymisissään Pink Twins luo tervehenkisen ja transformatiivisen kokemuksen äärimmäisen yksityiskohtaisella äänivallillaan ja immersiivisillä videoprojisoinneillaan. Pink Twinsin teoksia on esitetty näyttelyissä ja festivaaleilla kaikilla mantereilla ja he ovat esiintyneet audiovisuaalisissa live-tapahtumissa halki Euroopan, Amerikoiden, Aasian ja Australian.