SUR l'eau REAL

Levlin Marjo

"Milloin äiti lopetit mun halaamisen kun sä aamusin saatoit mut kouluun?" SUR l'eau REAL on tästä kysymyksestä kumpuava kokeellinen lyhytelokuva. Teoksessa yhdistyy aikuisen poikani esittämä kysymys, parikymmentä vuotta aiemmin nähty uni sekä ranskalaisen filosofin Gaston Bachelardin teoksen L'eau et les rêves (1942) herättämät ajatukset. Unessa joudun tutustumaan erilaisiin maailmoihin ja niiden elementteihin, ja niistä vesi on yksi. Kokemus on sekä pelottava että epämielyttävä. Bachelardin teoksen myötä kyseinen uni, oma fragmentaarinen elämäntarinani ja minulle esitetty kysymys sekä vesi linkittyvät uudeksi tarinaksi. Bachelard liittää teoksessaan veden elementin  naiseuteen, hedelmällisyyteen, melankoliaan sekä kuolemaan. Hänen mukaan unelmointi veden äärellä mahdollistaa  luovuuden.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:12:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
SUR l'eau REAL
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marjo Levlin (Kuvaaja), Marjo Levlin (Käsikirjoittaja), Marjo Levlin (Leikkaaja), Anton Kukkonen (Musiikki), Kaija Maarika Penttala (Musiikki), Marjo Levlin (Muu), Marjo Levlin (Ohjaaja), Marjo Levlin (Tekijä), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja)
Pressikuvat
Marjo Levlin on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uranasa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen. Hänen viimeisimmissä teoksissa arkistot, tiede ja tutkimus on saanut yhä vahvemman roolin. Hänen teoksiaan on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä festivaaleilla 1990-luvulta puolivälistä lähtien. Marjo Levlin (s. 1966 Graz, Austria) on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa (1990-91), Taidekoulu Maassa (1992-96) ja Kuvataideakatemiassa (2008-10), josta valmistui kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteen osastolta, liikkuva kuva pääaineena.