Vankilaäidin tuutulaulu

Marjo Levlin

Teoksen lähtökohta on Kaija Maarika Penttalan sävellys Fängelsemammans vaggvisa (Vankilaäidin tuutulaulu) vuodelta 2010. Penttala sävelsi teoksen luettuaan artikkelin suomalaisista naisvangeista jotka alkeellisissa paljuselleissä lapsi mukanaan suorittavat rangaistustaan. Penttalan pyynöstä Marjo Levlin teki aiheesta videoteoksen. Tutkimuksen ja aiheeseen paneutumisen myötä syntyi kokeellinen, runollinen kudelma, symbolistinen, aiheeseensa eläytyvä teos.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:05:58
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Fängelsemammans Vaggvisa
Suomenkielinen nimi

Vankilaäidin tuutulaulu

Englanninkielinen nimi

The Prison Mother's Lullaby

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marjo Levlin (Kuvaaja), Marjo Levlin (Käsikirjoittaja), Marjo Levlin (Leikkaaja), Anton Kukkonen (Musiikki), Kaija Maarika Penttala (Musiikki), Marjo Levlin (Ohjaaja), Marjo Levlin (Tekijä), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Kaija Maarika Penttala (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Marjo Levlin on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uranasa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen. Hänen viimeisimmissä teoksissa arkistot, tiede ja tutkimus on saanut yhä vahvemman roolin. Hänen teoksiaan on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä festivaaleilla 1990-luvulta puolivälistä lähtien. Marjo Levlin (s. 1966 Graz, Austria) on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa (1990-91), Taidekoulu Maassa (1992-96) ja Kuvataideakatemiassa (2008-10), josta valmistui kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteen osastolta, liikkuva kuva pääaineena.