Ellipsis

Levlin Marjo

Ellipsis on polveileva tarina, jossa monologin kertoja kohtaa jousiampujien harjoitusalueena toimivassa metsässä kolmiulotteisia eläinkuvia ja niiden yhteyteen puiden väliin ripustetun suuren kankaan, joka herättää mielikuvan metsäisestä elokuvakankaasta tai näyttämöstä eläinpatsaineen. Tarina herättää jousiampujien maaleina toimivat mykät ja arvoitukselliset muovieläimet eloon, osaksi historiaa, joka johtaa Disneyn kuuluisan Bambi-elokuvan myötä pohtimaan urheilumetsästystä sekä eläimen ja ihmisen kuvallisen esittämisen perinteitä. Kollaasinomainen, omintakeisesti tekstiä ja visuaalista aineistoa yhdistelevä esseemäinen elokuva on pääosin kuvattu metsässä Itä-Helsingissä, mutta myös Rabat’n eläintarhassa Marokossa, Kunstkameran kokoelmissa Pietarissa sekä sattumalta eräällä syrjäisellä hautausmaalla Oregonin Astoriassa, Yhdysvalloissa. Lisäksi teoksessa on käytetty otteita vanhoista stereokuvista.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:28:15
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ellipsis
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Marjo Levlin (Kuvaaja), Marjo Levlin (Käsikirjoittaja), Marjo Levlin (Leikkaaja), Marjo Levlin (Ohjaaja), Marjo Levlin (Tekijä), Marjo Levlin (Tuottaja), Johanna Storm (Äänisuunnittelu), Oskar Öflunds stiftelse (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Frame Contemporary Art Finland (Rahoittaja), Svenska Kulturfonden (Rahoittaja), Marjo Levlin (Voice over -kertoja), Patricia Wiklund (Värimäärittely)
Pressikuvat
Marjo Levlin on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Teoksissaan hän käsittelee sekä henkilökohtaisia että universaaleja aiheita yhdistäen historiaa ja ajankohtaisia ilmiöitä. Taidemaalarina uranasa aloittanut Levlin työskentelee nykyään pääosin installaatioiden ja lyhytelokuvien kautta ja rakentaa usein teoskokonaisuudet kerättyjä ja löydettyjä esineitä hyödyntäen. Hänen viimeisimmissä teoksissa arkistot, tiede ja tutkimus on saanut yhä vahvemman roolin. Hänen teoksiaan on esitetty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä festivaaleilla 1990-luvulta puolivälistä lähtien. Marjo Levlin (s. 1966 Graz, Austria) on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa (1990-91), Taidekoulu Maassa (1992-96) ja Kuvataideakatemiassa (2008-10), josta valmistui kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteen osastolta, liikkuva kuva pääaineena.