Sea

Rinne Miia

Sea on filmille maalattuja tummia värejä ja muotoja, jotka äänen kanssa muistuttavat öistä merta. Teos on toinen osa filmimaalausten sarjassa, jonka ensimmäinen osa, Pori–Helsinki, on sata metriä pitkä maalaus kirkkaalle 35 mm:n filmille. Sea on maalattu Pori–Helsingistä tehdyn negatiivin päälle. Sarja rakentuu kuin ihmisen psyykkinen järjestelmä, jossa eri elämänvaiheissa tapahtuneet asiat säilyvät kehityksessä mukana. 

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:05:43
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Sea
Englanninkielinen nimi

Sea

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Miia Rinne (Käsikirjoittaja), Miia Rinne (Leikkaaja), Miia Rinne (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Taiteen keskustoimikunta (Rahoittaja), Miia Rinne (Visuaaliset efektit), Pentti Dassum (Äänisuunnittelu)

Miia Rinne

Syntynyt: 1973

Miia Rinne (s. 1973 Porissa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut maisteriksi Kuvataideakatemiasta ja Taideteollisesta korkeakoulusta. Rinne työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, printtien ja installaatioiden parissa. Teoksissaan hän yhdistää vanhaa ja uutta materiaalia toisiinsa ja rakentaa niistä uusi kokonaisuuksia. Rinne on osallistunut näyttelyihin, festivaaleihin ja tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla 1990-luvun lopulta lähtien.