Paris Diaries

Elina Oikari

Nuori ja epäonninen elokuvantekijä etsii lyhytelokuvalleen aihetta Pariisissa. Lopulta hän päätyy tallentamaan etsimisprosessiaan. Paris Diaries kuvaa elokuvanteon haasteita absurdilla ja spontaanilla otteella, jossa rosoiset haastattelut sekoittuvat henkilökohtaiseen etsintään. Dokumentti- ja essee-elokuvan yhdistelmä vangitsee kouriintuntuvasti ajan ja paikan hengen.

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:11:35
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Paris Diaries
Englanninkielinen nimi

Paris Diaries

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Yassine Khaled (Kuvaaja), Elina Oikari (Kuvaaja), Elina Oikari (Käsikirjoittaja), Elina Oikari (Leikkaaja), Elina Oikari (Ohjaaja), Jyri Pirinen (Säveltäjä), Elina Oikari (Tekijä), Elina Oikari (Tuottaja), Jyri Pirinen (Äänisuunnittelu), Elina Oikari (Haastattelija), Yassine Khaled (Haastattelija), Louise Bodineau (Haastattelija), Elina Oikari (Kääntäjä), Océane Bruel (Kääntäjä), Saara Javanainen (Kääntäjä), Yassine Khaled (Kääntäjä)
Pressikuvat
Elina Oikari on elokuvantekijä, joka toimii niin fiktiivisen, dokumentaarisen kuin kokeellisen elokuvan parissa. Hän on valmistunut v. 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineena dokumenttielokuvan ohjaus. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin. Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.