Flying Potato and Other Misunderstandings

Elina Oikari

Elokuvantekijä kertoo kaverilleen suunnittelemastaan neo-western-elokuvasta. Hän visioi, että päähenkilöiden, Yassinen ja Hamin, kohtaama suurin haaste on suomalaisen yhteiskunnan ystävällinen, mutta jyrkkä torjuminen. Kun väkivalta lentävän perunan muodossa kuvitteellisella rajalla kärjistyy, alkavat elokuvan "fiktiiviset" hahmot puhua todellisista kokemuksistaan.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:14:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Flying Potato and Other Misunderstandings
Englanninkielinen nimi

Flying Potato and Other Misunderstandings

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Ei
Työryhmä
Elina Oikari (Kuvaaja), Elina Oikari (Käsikirjoittaja), Elina Oikari (Leikkaaja), Elina Oikari (Ohjaaja), Pekka Kumpulainen (Säveltäjä), Elina Oikari (Tekijä), Hannu-Pekka Vitikainen / Zone2 Pictures (Tuottaja), Pekka Aikio (Äänisuunnittelu), Yassine Khaled (Näyttelijä), Hami Bahadori (Näyttelijä), Sophie-Catherine Gallet (Näyttelijä), Christelle Ighniades (Näyttelijä), Suomen Kulttuurirahasto (Rahoittaja), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja)
Pressikuvat
Elina Oikari on elokuvantekijä, joka toimii niin fiktiivisen, dokumentaarisen kuin kokeellisen elokuvan parissa. Hän on valmistunut v. 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineena dokumenttielokuvan ohjaus. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin. Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.