Perhemuotokuvia silmänräpäyksestä

Elina Oikari

Perhemuotokuvia silmänräpäyksestä -videoinstallaatio tutkii maalauksen, valokuvan ja liikkuvan kuvan suhdetta muotokuvaan. Neljässä kohtauksessa henkilöt, osa sukulaisia toisilleen, katsovat pitkään kameraan kuten vanhassa valokuvausmenetelmässä. Kaikkia kohtauksia yhdistää yksi silmänräpäys, esiintyjien ainoa liike kohtausten aikana. ”Pysähtyneen kuvan” illuusiota teoksissa korostaa videoteosten kehystetyt projisoinnit sekä esiiintyjien maalaustaiteesta tutut kompositiot.

Tuotantovuosi
2017
Kesto
00:03:33
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Family Portraits in the Blink of an Eye
Suomenkielinen nimi

Perhemuotokuvia silmänräpäyksestä

Englanninkielinen nimi

Family Portraits in the Blink of an Eye

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Oikari (Kuvaaja), Elina Oikari (Käsikirjoittaja), Elina Oikari (Leikkaaja), Elina Oikari (Ohjaaja), Elina Oikari (Tekijä), Elina Oikari (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Elina Oikari on elokuvantekijä, joka toimii niin fiktiivisen, dokumentaarisen kuin kokeellisen elokuvan parissa. Hän on valmistunut v. 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineena dokumenttielokuvan ohjaus. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin. Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.