Hotel President

Elina Oikari

Hotel President avaa monitahoisen ja ajankohtaisen näkymän Berliinin keskustassa sijaitsevaan neljän tähden hotelliin, joka on tällä hetkellä varattu turvapaikanhakijoille. Lyhytelokuvan ääniraita on koostettu turvapaikanhakijoiden haastatteluista, joihin kontrastia tuovat hotellin lukuisat presidenttejä ja pääministereitä esittävät piirrokset, jotka ikään kuin toivottavat turvapaikanhakijat tervetulleiksi ”länteen”.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:05:12
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hotel President
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Oikari (Kuvaaja), Yassine Khaled (Kuvaaja), Elina Oikari (Käsikirjoittaja), Elina Oikari (Leikkaaja), Elina Oikari (Ohjaaja), Jyri Pirinen (Säveltäjä), Elina Oikari (Tekijä), Elina Oikari (Tuottaja), Jyri Pirinen (Äänisuunnittelu), Yassine Khaled (Kääntäjä), TAIKE (Rahoittaja)
Pressikuvat
Elina Oikari on elokuvantekijä, joka toimii niin fiktiivisen, dokumentaarisen kuin kokeellisen elokuvan parissa. Hän on valmistunut v. 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineena dokumenttielokuvan ohjaus. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin. Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.