Govadas

Elina Oikari

Govadas pohtii luonnon ja ihmisen välistä harmoniaa ja siihen liittyviä ristiriitoja. Euroopan Unionin ainoan alkuperäiskansan syklinen aikakäsitys esitetään uudelleen syntyvinä muotoina ja kerrostumina. Nils Aslak Valkeapään runot yhdistyvät arkistomateriaaliin 1940-luvulta ja 2010-luvulla kuvattuun super 8 mm -filmiin. Govadas muodostaa kineettisen meditaation ajasta, muistista, maisemasta ja niiden välisistä murtumista.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:08:43
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Govadas
Suomenkielinen nimi

Govadas

Englanninkielinen nimi

Govadas

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elina Oikari (Kuvaaja), Elina Oikari (Käsikirjoittaja), Elina Oikari (Leikkaaja), Elina Oikari (Ohjaaja), Elina Oikari (Tekijä), Pekka Aikio (Äänisuunnittelu), Elina Oikari (Grafiikka), Jyri Pirinen (Lisätehosteet), Taiteen edistämiskeskus / Mediataide (Rahoittaja), Tiina ja Antti Herlinin Säätiö (Rahoittaja)
Pressikuvat
Elina Oikari on elokuvantekijä, joka toimii niin fiktiivisen, dokumentaarisen kuin kokeellisen elokuvan parissa. Hän on valmistunut v. 2014 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta, pääaineena dokumenttielokuvan ohjaus. Oikarin teokset käsittelevät usein ajankohtaisia sosiaalisia teemoja yhdistettyinä ajattomiin paikkoihin ja tarinoihin. Hänen teostensa keskeisiä lähtökohtia ovat absurdi huumori ja reflektoiva visuaalinen kerronta.