Ohikulkija

Näsänen Elena

Nuori japanilainen nainen viettää yhden yön ja päivän Helsingissä. Hän kiertää kaupunkia raitiovaunulla ja valokuvaa Alvar Aallon rakennuksia. Hänen pyhiinvaelluskohteensa ovat Finlandia-talo, Enson pääkonttori sekä Aallon koti- ja työhuonerakennukset. Lakonisesti koostettu teos vie hypnoottiselle matkalle päähenkilön sisäiseen maailmaan ja Aallon rakennuksiin.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:23:22
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Ohikulkija
Suomenkielinen nimi

Ohikulkija

Englanninkielinen nimi

Passerby

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jussi Eerola (Kuvaaja), Elena Näsänen (Käsikirjoittaja), Elena Näsänen (Ohjaaja), Pekka Sassi (Säveltäjä), Elena Näsänen (Tekijä), Seera Rytkölä (Graafinen suunnittelu), Taiteen edistämiskeskus (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), AVEK (Rahoittaja), Alvar Aalto -museo (Rahoittaja), Tomi Lakonen (Valaisija), Matleena Kuusela (Valaistusassistentti), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Elena Näsänen (s.1968) on kuvataitelija joka työskentelee elokuvan ja videoninstallaatioiden parissa. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Lontoossa The Slade School of Fine Art:ssa. Töissään hän yhdistää elementtejä perinteisestä elokuvasta ja videoinstallaatiosta. Ääni on aina olennaisessa osassa hänen töitään. Hänen töitään on näytetty useissa näyttelyissä ja elokuvafestivaaleilla. Esimerkiksi: Helsinki Kunsthalle, Marco Museum Vigo, The Anna Akhmatova Museum, St. Petersburg, Kyoto Art Center, Mediamatic Amsterdam, FACT Liverpool, Anthology Film Archives New York, La casa Ensendida Madrid, Tate Modern London, ZKM Karlsruhe, Rotterdam Film Festival.