Ohikulkija

Elena Näsänen

Nuori japanilainen nainen viettää yhden yön ja päivän Helsingissä. Hän kiertää kaupunkia raitiovaunulla ja valokuvaa Alvar Aallon rakennuksia. Hänen pyhiinvaelluskohteensa ovat Finlandia-talo, Enson pääkonttori sekä Aallon koti- ja työhuonerakennukset. Lakonisesti koostettu teos vie hypnoottiselle matkalle päähenkilön sisäiseen maailmaan ja Aallon rakennuksiin.

Production Year
2013
Duration
00:23:22
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Original Title
Ohikulkija
Tuotantomaat
Finland
Dialogue
No
Sound
Yes
Työryhmä
Jussi Eerola (Kuvaaja), Elena Näsänen (Käsikirjoittaja), Elena Näsänen (Ohjaaja), Pekka Sassi (Säveltäjä), Elena Näsänen (Tekijä), Seera Rytkölä (Graafinen suunnittelu), Arts Promotion Centre Finland (Rahoittaja), Kone Foundation (Rahoittaja), Alvar Aalto Museum (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Tomi Lakonen (Valaisija), Matleena Kuusela (Valaistusassistentti), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Elena Näsänen (s.1968) on kuvataitelija joka työskentelee elokuvan ja videoninstallaatioiden parissa. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Lontoossa The Slade School of Fine Art:ssa. Töissään hän yhdistää elementtejä perinteisestä elokuvasta ja videoinstallaatiosta. Ääni on aina olennaisessa osassa hänen töitään. Hänen töitään on näytetty useissa näyttelyissä ja elokuvafestivaaleilla. Esimerkiksi: Helsinki Kunsthalle, Marco Museum Vigo, The Anna Akhmatova Museum, St. Petersburg, Kyoto Art Center, Mediamatic Amsterdam, FACT Liverpool, Anthology Film Archives New York, La casa Ensendida Madrid, Tate Modern London, ZKM Karlsruhe, Rotterdam Film Festival.