Night

Elena Näsänen

Nainen lähtee valaistusta huvilasta ulos yöhön. Hän seuraa kapeaa polkua yhä syvemmälle metsään. Pimeys ympäröi hänet. Nainen työntyy oksiston läpi yhä eteenpäin. Teos on kuin katkelma jännityselokuvaa, jossa uni ja todellisuus sekoittuvat.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:06:57
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Night
Suomenkielinen nimi
Night
Englanninkielinen nimi
Night
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Hannu-Pekka Vitikainen (Kuvaaja), Elena Näsänen (Käsikirjoittaja), Elena Näsänen (Leikkaaja), Elena Näsänen (Ohjaaja), Elena Näsänen (Tekijä), Elena Näsänen (Tuottaja), Annika Grof (Apulaisohjaaja), Hanna Pajala (Esiintyjä), Hanna Weselius (Still-kuvaaja), Ville Vainio (Valaisija), Vladimir Krestjanoff (Valaisija), Anne Tolkkinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Elena Näsänen (s.1968) on kuvataitelija joka työskentelee elokuvan ja videoninstallaatioiden parissa. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Lontoossa The Slade School of Fine Art:ssa. Töissään hän yhdistää elementtejä perinteisestä elokuvasta ja videoinstallaatiosta. Ääni on aina olennaisessa osassa hänen töitään. Hänen töitään on näytetty useissa näyttelyissä ja elokuvafestivaaleilla. Esimerkiksi: Helsinki Kunsthalle, Marco Museum Vigo, The Anna Akhmatova Museum, St. Petersburg, Kyoto Art Center, Mediamatic Amsterdam, FACT Liverpool, Anthology Film Archives New York, La casa Ensendida Madrid, Tate Modern London, ZKM Karlsruhe, Rotterdam Film Festival.