Drive

Elena Näsänen

Lumiseen maalaismaisemaan sijoittuva roadmovie, jonka päähenkilö on kolmekymppinen nainen. Hypnoottinen ajomatka ja vauhdin hurma yhtyvät mielen liikkeisiin toden ja kuvitteellisen rajalla. Teoksen äänimaailma tuo toimintaelokuvan elementtejä tarinaan.

Tuotantovuosi
2003
Kesto
00:09:17
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Drive
Suomenkielinen nimi
Drive
Englanninkielinen nimi
Drive
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Elena Näsänen (Leikkaaja), Elena Näsänen (Ohjaaja), Elena Näsänen (Tekijä), Annika Grof (Esiintyjä), Hannu-Pekka Vitikainen (Kuvaaja), Pelle Venetjoki (Ääni)
Pressikuvat
Elena Näsänen (s.1968) on kuvataitelija joka työskentelee elokuvan ja videoninstallaatioiden parissa. Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja Lontoossa The Slade School of Fine Art:ssa. Töissään hän yhdistää elementtejä perinteisestä elokuvasta ja videoinstallaatiosta. Ääni on aina olennaisessa osassa hänen töitään. Hänen töitään on näytetty useissa näyttelyissä ja elokuvafestivaaleilla. Esimerkiksi: Helsinki Kunsthalle, Marco Museum Vigo, The Anna Akhmatova Museum, St. Petersburg, Kyoto Art Center, Mediamatic Amsterdam, FACT Liverpool, Anthology Film Archives New York, La casa Ensendida Madrid, Tate Modern London, ZKM Karlsruhe, Rotterdam Film Festival.