Fiat Lux

Fiat Lux Parkkima Jarno Parkkima Jarno Kuvat voivat tehdä sokeaksi tai saada näkemään. Kameran etsimen lävitse katsominen ja kuvien tallentaminen on kokemus, jossa voi tuntea intiimin läheisyyden ja ylitsepääsemättömän etäisyyden samanaikaisesti. Etsin, ikkuna tai kuvaruutu; välineen mahdollistamaa olemassaoloa niin yhteisessä… Read more »

Shadow Codex

Shadow Codex Ekström Saara Ekström Saara Turun lääninvankilan (1835–2007) hylätyissä tiloissa kuvattu teos dokumentoi seiniin piirrettyjen, naarmutettujen, liimattujen ja poltettujen viestien kerrostumia. Merkinnät ovat väyliä varjomaailmaan, yksilön psyyken pimeyteen, ja tekevät samalla näkyväksi yhteiskunnan synnyttämän ja kätkemän nurjan ja vaurioituneen… Read more »

Original

Puha Tero Puha Tero Komean viileä mies saapuu vehreään puistoon Madridiin. Rauhallinen iltapäivä lintuja tarkkaillen muuttuu pian jahdiksi puiden ja polkujen keskellä. Mysteeri, jonka mies yrittää ratkaista, saa hänet lopulta kyseenalaistamaan kaiken. A handsome and cool looking man enters a… Read more »

Portrait of a Young Man

Nuoren miehen muotokuva Portrait of a Young Man Kuchka Heta Kuchka Heta Suomessa asuu vähän ihmisiä suhteellisen suurella maa-alueella, ja kaikki ovat tottuneet siihen, että heidän ympärilla on paljon tyhjää tilaa. Joukosta poikkeaminen ei ole helppoa. Stereotypian mukaan suomalaiset miehet… Read more »

Tikkurasia

Tikkurasia Matchbox Holmström Gun Holmström Gun Tulitikkurasiakameralla seuraamme nuorta poikaa, joka oppii olemaan yksin. Kaupungissa ei ole oikeastaan olennaista rakennukset niinkään paljon kun ihmiset.  Henkilökohtainen kaupunkimme koostuu lukemattomien ihmisten henkilökohtaisista elämistä, joista emme näe kuin välähdyksiä kaupunkitilassa. In this matchbox… Read more »

Cricket

Cricket Hakola Marikki Hakola Marikki Cricket käsittelee ihmisen yksilöllisten piirteiden katoamista totalitaarisen, yhdenmukaistavan massakulttuurin paineessa. Teoksen kuvakielen lähtökohta on kameran puritaaninen, frontaali käyttö, figuurien liittäminen keinotekoiseen ympäristöön sekä hahmojen luonteen muuntaminen kuvan nopeuteen vaikuttamalla. Cricket shows how the totalitary mass… Read more »

Peku Lapista

Peku Lapista Peku from Lapland Dass Shachindra Dass Shachindra Pekka Fofonoffin haastattelu. An interview with Pekka Fofonoff.2012-08-01 00:00:00

TORNI

TORNI TOWER Niemi-Junkola Fanni Niemi-Junkola Fanni TORNI on yhdellä screenillä esitettävä loop-videoinstallaatio, joka käsittelee ympäristökriisiä sekä yksilön asemaa ja valtaa yhteiskunnassa. TOWER is a looped single-screen video installation that deals with the environmental crisis and an individual’s position and power… Read more »

TORNI 2

TORNI 2 TOWER 2 Niemi-Junkola Fanni Niemi-Junkola Fanni TORNI 2 on yhden kanavan teos, jossa on myös ääntä. Teos käsittelee ympäristökriisiä, sekä yksilön asemaa ja valtaa yhteiskunnassa. TOWER 2 is a single-screen video work with audio, shown on a monitor… Read more »