Procession

Procession Procession Aksenja Aino Aksenja Aino Procession käsittelee läheisen menetystä ja sen mukanaan tuomaa muutosta. Teoksessa nähdään rinnakkain kaksi kohtausta: taiteilijan isoäidin sairasvuoteen äärellä taltioitu rituaali, jossa taiteilija yrittää kääntää aikaa taaksepäin sekä stop motion -animaatio hiljalleen tyhjenevästä nukkekodin huoneesta.… Read more »

Välillä

Välillä In Between Lonka Johanna Lonka Johanna Teos esittää tunnelmia näkyvistä ja näkymättömistä konstruktioista, fyysisen ja psyykkisen välitilan, joka muodostuu henkilökunnan ja asukkaiden välille laitosympäristössä. Teoksessa liikutaan vanhainkodin huoltokäytävissä sekä maanpäällisissä kerroksissa. Henkilöt ovat anonyymejä, heidän kasvonsa on rajattu pois… Read more »

Huone

Huone The Room Viita Milja Viita Milja Video käsittelee muistia ja kerrontaa. Se kertoo huoneesta hylätyssä vanhainkodissa. Teoksen kertoja yrittää palauttaa mieleensä tuon huoneen, kuinka se oli kalustettu ja kuinka siellä oli eletty, kuin myös itse rakennuksen ulkokuoren. Video deals… Read more »