Nécrose

In Necrosis Yazbeck François, KENNO FILMI OSK KENNO FILMI OSK , Yazbeck François Tietoisuuden kosminen odysseia ihmisen jälkeisessä Beirutissa. Todellisuutta ja painajaista yhdistävä elokuva seuraa kahta sielua, jotka ovat jääneet jumiin maanalaiseen kiirastuleen. A cosmic odyssey of consciousness in a… Read more »

A Poem to Read When I’m Gone

Pennanen Anu Pennanen Anu Mies karkaa vastaanottokeskuksesta Berliinin vanhalta lentokentältä Tempelhofista. Hän on kenties syyrialainen, kenties afghanistanilainen, kenties kurdi. Hän selviytyy talvesta kesään mutta löytää itsensä teljettynä ulkotiloissa pysyttelyn kierteeseen. Elokuva ei ole dokumenttielokuva muttei fiktiotakaan. Teos käsittelee, miten välitteinen… Read more »

Overlook

Overlook Pink Twins Pink Twins Mahdoton arkkitehtuuri, muinainen hautausmaa ja henkisesti epävakaat kausityöntekijät ovat elementtejä, jotka yhdistyvät Overlook-hotellissa Stanley Kubrickin Hohdossa. Animaatiovinjetissään Pink Twins sekoittaa mukaan painovoiman ja tila-aika-jatkumon häiriöt ja keittää kokoon hienovaraisen annoksen kosmista kauhua. Impossible architecture, an… Read more »

Guilty

Syyllinen Guilty Tervaniemi Sari Tervaniemi Sari Guilty lainaa kerronnalliset keinonsa kauhuelokuvista. Teoksen teema ei ole niinkään väkivalta kuin väkivallan pelko ja pelon aiheuttama lamaannus. Teoksessa on kuitenkin optimistisempikin teema: ystävyyden kauneus ja voima. Huumori, mustuudestaan huolimatta, on myös tärkeä osa… Read more »

Haluttiin olla pahoja

We wanted to be bad Lampisuo Marko Lampisuo Marko Neljä hevimuusikkoa kokoontuu studioon malaamaan esiintymismaskejaan. Lähikuvissa paljastuu kuinka pelottaviksi suunnitelluista kauhumeikeistä tuleekin hassuja pellenaamioita. Meikatessa soi kilttien poikien heavymusiikki: ‘Haluttiin olla pahoja…mutta ei me uskallettu’ Four heavy metal musicians are… Read more »

Minun vihani on turhaa

Minun vihani on turhaa My Hate is Useless Tykkä Salla Tykkä Salla ‘Minun vihani on turhaa’ on subjektiivinen dokumentti. Teoksessa kertoja kuvaa arjen kauhuja syömishäiriöisen elämässä. ‘My hate is useless’ is a subjective documentary. It is a voice-over poem about… Read more »

SPELLBOUND

SPELLBOUND SPELLBOUND Innanen Petra Innanen Petra Animaatio kuun lumouksesta. Kuun demoni villitsee naisen tanssiin, jonka voimasta hän muuttuu eläimeksi. Innoituksen lähteinä ovat olleet klassiset kauhutarinat ja japanilaiset demonit. An animation about being moonstruck. The demonic moon incites a woman to… Read more »

Spin 1/2

Spin 1/2 Spin 1/2 Sassi Pekka Sassi Pekka Köyhän miehen avaruuskauhua. A poor man’s space horror story.2012-08-01 00:00:00

The Dead House

The Dead House Sassi Pekka Sassi Pekka ‘The Dead House’ on nukkekodissa kuvattu kauhuelokuva. Elokuva on rakennettu lajityypin kliseiden mukaisesti, teemamusiikin ja äänitehosteiden avulla. Tavallaan ‘The Dead House’ vain leikkii olevansa elokuva. ‘The Dead House’ is a horror movie, shot… Read more »