Saara Ekströmin Unconsuming Flame Nuori/Voima-klubilla 17.5.

Saara Ekströmin teos Unconsuming Flame (2004) esitetään Nuoren Voiman Liiton pyhiinvaellusteemaisella Nuori/Voima-klubilla perjantaina 17.5.2019 Korjaamolla.

Videossa Unconsuming Flame kuvattu halkaistu liekehtivä omena on kuin Danten kiirastulen kuudennen piirin lumotun puun hedelmä. Ylösalaisin kasvavan puun ihanilta tuoksuvista paratiisin hedelmistä on katumuksentekijän pelastuksensa nimissä kieltäydyttävä, koska ne eivät sammuta nälkää tai janoa, vaan lisäävät katuvan kärsimystä.

Saara Ekström asuu ja työskentelee Turussa. Hän on opiskellut mm. Turun Piirustuskoulussa vuosina 1983–86 sekä Northern Arizona Universityssa Yhdysvalloissa vuosina 1995–96. Video-, valokuva- ja installaatioteoksissaan Ekström on kiinnostunut luonnon- ja keinotekoisista materiaaleista joilla on symbolista arvoa. Ekström on osallistunut lukuisiin valtakunnallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin vuodesta 1986. Hänet valittiin Ars Fennica ehdokkaaksi vuonna 2002 ja Helsingin juhlaviikkojen taiteilijaksi vuonna 2005. Vuonna 2018 hänet palkittiin mediataiteen AVEK-palkinnolla. Hänen mittavat yksityisnäyttelynsä nähtiin Amos Andersonin taidemuseossa 2005 ja Nykytaiteen museo Kiasmassa 2011. Ekströmin teoksia löytyy monista koti- ja ulkomaisista kokoelmista.


Nuori/Voima-klubi 17.5.2019, Korjaamo, Helsinki

Lisätietoa: Nuoren Voiman Liitto


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.