Viimeinen tango

Lehtonen Braun Niina

Viimeinen tango on Olento Orchestralin Anatomia-levyn kaihoisa lopetusbiisi, jonka sanoitusten takaa löytyy valo- ja videotaiteilija Jari Haanperä. Tellervo Kalleisen säveltämä kappale syntyi Haanperän ja Kalleisen yhteisellä näyttelymatkalla Etelä-Amerikassa jo vuonna 2004. Viimeinen tango -musiikkivideon lumoavat musteanimaatiot ovat Berliinissä vaikuttavan kuvataiteilijan Niina Lehtonen Braunin käsialaa. 

Tuotantovuosi
2022
Kesto
00:04:45
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Viimeinen tango
Suomenkielinen nimi

Viimeinen tango

Englanninkielinen nimi

The Last Tango

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Niina Lehtonen Braun (Kuvaaja), Niina Lehtonen Braun (Käsikirjoittaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Olento Orchestral (Musiikki), Tellervo Kalleinen (Säveltäjä), Niina Lehtonen Braun (Tekijä), Tellervo Kalleinen (Tuottaja), Niina Lehtonen Braun (Tuottaja), Tellervo Kalleinen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Niina Lehtonen Braun on Helsingistä kotoisin oleva, Berliinissä työskentelevä kuvataiteilija ja performanssitaiteilija. Hänen vahva visuaalinen maailmansa perustuu hänen tapaansa yhdistää tekstiä ja valokuvia mustemaalauksiin ja piirroksiin. Lehtonen Braun on esitellyt taidettaan kansainvälisesti mm. Paper Galleryssä (Manchester, UK, 2019) Haus am Lützowplatzissa, (Berliini, Saksa, 2019), Galleria Sinnessä (Helsinki, Suomi, 2014) ja Torrance-taidemuseossa (CA, USA, 2018). Hän kuuluu myös JOKAklubi-performanssiryhmään, joka tunnetaan visuaalisesti rikkaista esityksistään, jo:issa yhdistyvät vierailevat tähdet, musiikki ja talk show. Lehtonen Braun on julkaissut kaksi taidekirjaa Mother Said (Kerber Verlag, 2013) ja These Foolish Things Remind Me Of You (Kerber Verlag, 2016).