Isäni

Lehtonen Braun Niina

Olento Orchestralin voimakas ja surrealistinen musiikkivideo Isäni on taiteilija Niina Lehtonen Braunin käsialaa. Hänen animoidut maalauksensa ja kollaasinsa avaavat omaperäisen visuaalisen maailman lintuineen, perunoineen, ilmapalloineen ja höyryävine teekuppeineen - sekä valtavine kukkamäärineen. Rytmisesti editoitu kollaasi ja Olento Orchestralin epätavallinen musiikki yhdistyvät syvällä tasolla. 

Tuotantovuosi
2019
Kesto
00:04:07
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Isäni
Suomenkielinen nimi

Isäni

Englanninkielinen nimi

My Father

Tuotantomaat
Finland, Germany
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Niina Lehtonen Braun (Kuvaaja), Niina Lehtonen Braun (Käsikirjoittaja), Tellervo Kalleinen (Leikkaaja), Niina Lehtonen Braun (Ohjaaja), Tellervo Kalleinen (Säveltäjä), Niina Lehtonen Braun (Tekijä), Niina Lehtonen Braun (Tuottaja), Tellervo Kalleinen (Tuottaja), Tellervo Kalleinen (Äänisuunnittelu), Niina Lehtonen Braun (Rahoittaja)
Pressikuvat
Niina Lehtonen Braun on Helsingistä kotoisin oleva, Berliinissä työskentelevä kuvataiteilija ja performanssitaiteilija. Hänen vahva visuaalinen maailmansa perustuu hänen tapaansa yhdistää tekstiä ja valokuvia mustemaalauksiin ja piirroksiin. Lehtonen Braun on esitellyt taidettaan kansainvälisesti mm. Paper Galleryssä (Manchester, UK, 2019) Haus am Lützowplatzissa, (Berliini, Saksa, 2019), Galleria Sinnessä (Helsinki, Suomi, 2014) ja Torrance-taidemuseossa (CA, USA, 2018). Hän kuuluu myös JOKAklubi-performanssiryhmään, joka tunnetaan visuaalisesti rikkaista esityksistään, jo:issa yhdistyvät vierailevat tähdet, musiikki ja talk show. Lehtonen Braun on julkaissut kaksi taidekirjaa Mother Said (Kerber Verlag, 2013) ja These Foolish Things Remind Me Of You (Kerber Verlag, 2016).