Tärkein paikka

Tuomo Kangasmaa

Muuttolintujen pesimäalueen viereen on rakennettu huonekalumyymälä. Sisäänkäynnin puolelta katsottuna ei välttämättä tule mieleen, mitä rakennuksen takana on. Video on kuvattu Tornionjoen suistossa Haaparannassa, jonne IKEA rakensi myymälänsä vuonna 2006.

Tuotantovuosi
2009
Kesto
00:02:22
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Tärkein paikka
Suomenkielinen nimi
Tärkein paikka
Englanninkielinen nimi
The Most Important Place in the World
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Tuomo Kangasmaa (Käsikirjoittaja), Tuomo Kangasmaa (Ohjaaja), Tuomo Kangasmaa (Tekijä), Tuomo Kangasmaa (Tuottaja), Jussi Österman (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Tuomo Kangasmaa asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on valmistunut Lahden muotoilu- ja taideinstituutista 2012 ja Alankomaista Hoogeschool voor de kunstenista 1992. Viime vuosina hän on tehnyt perinteiseen elokuvailmaisuun keskittyviä videoteoksia ja installaatioita, joihin yhdistyy performanssia ja dokumenttiaineistoa. Kangasmaa on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleihin Suomessa ja ulkomailla: mm. Uppsala International Short Film Festival, Ruotsi (2015), Rio de Janeiro International Short Film Festival - Curta Cinema, Brasilia (2015), Baltic Biennale, Pietari, Venäjä (2012), European Media Art Festivaleilla, Osnabruck, Saksa (2007) ja Exis Soul, Etelä-Korea (2006).