Metsä Shell

Kangasmaa Tuomo

Forêt Shell esittelee kaupunkitarinan ja sen tapahtumapaikan pohjoisessa Suomessa. Pienen kaupungin ulkopuolella valtatien varrella sijaitsevalla tontilla oli ennen huoltoasema, joka oli 1960–80-luvuilla suosittu matkalaisten taukopaikka ja nuorison kohtaamispaikka. Paikalliset tunsivat sen “Metsä Shellinä” (ranskaksi Forêt Shell). Kaupunkitarinan tarkastelu ja henkilökohtaiset nuoruuden muistot huoltoasemalta sekä historialliset faktat sekoittuvat videolla kertomukseksi ja myytiksi.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:05:59
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Forêt Shell
Suomenkielinen nimi

Metsä Shell

Englanninkielinen nimi

Forêt Shell

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mauri Latvala (Kuvaaja), Tuomo Kangasmaa (Kuvaaja), Tuomo Kangasmaa (Leikkaaja), Tuomo Kangasmaa (Ohjaaja), Timo Sipilä (Säveltäjä), Tuomo Kangasmaa (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Koneen säätiö (Rahoittaja), Timo Sipilä (Ääni)
Pressikuvat
Tuomo Kangasmaa asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on valmistunut Lahden muotoilu- ja taideinstituutista 2012 ja Alankomaista Hoogeschool voor de kunstenista 1992. Viime vuosina hän on tehnyt perinteiseen elokuvailmaisuun keskittyviä videoteoksia ja installaatioita, joihin yhdistyy performanssia ja dokumenttiaineistoa. Kangasmaa on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleihin Suomessa ja ulkomailla: mm. Uppsala International Short Film Festival, Ruotsi (2015), Rio de Janeiro International Short Film Festival - Curta Cinema, Brasilia (2015), Baltic Biennale, Pietari, Venäjä (2012), European Media Art Festivaleilla, Osnabruck, Saksa (2007) ja Exis Soul, Etelä-Korea (2006).