Fracturen

Tuomo Kangasmaa

The Palmqvist Method tulee ruotsalaisen tutkijan Sven Robert Palmqvistin kehittämästä materiaalin lujuustestistä. Lujuustestin tavoin Renvallin ja Kangasmaan projekti tutkii taiteellisia ja yhteiskunnallisia murtumapisteitä kokeellisten musiikki- ja videoteosten avulla. Renvall ja Kangasmaa julkaisivat vuonna 2018 The Palmqvist Method -nimen alla ensimmäisen yhteisen teoksen, kokeellisen musiikkivideon Fracture. Teos syntyi prosessissa, jossa kertovan lyhytelokuvan pohjalta päädytään musiikkivideoon. Teos kyseenalaistaa musiikkivideon lajityypin rajoja kysymällä, onko tämä sitä mitä se väittää olevansa.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:05:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Fracturen
Englanninkielinen nimi

Fracturen

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Markus Renvall (Kuvaaja), Tuomo Kangasmaa (Kuvaaja), Markus Renvall (Käsikirjoittaja), Tuomo Kangasmaa (Käsikirjoittaja), Tuomo Kangasmaa (Leikkaaja), Markus Renvall (Leikkaaja), Tuomo Kangasmaa (Ohjaaja), Markus Renvall (Ohjaaja), Markus Renvall (Säveltäjä), Tuomo Kangasmaa (Säveltäjä), Tuomo Kangasmaa (Tekijä), Markus Renvall (Tekijä), Markus Renvall (Tuottaja), Tuomo Kangasmaa (Tuottaja), Tuomo Kangasmaa (Äänisuunnittelu), Markus Renvall (Äänisuunnittelu), Tuomo Kangasmaa (Näyttelijä), Markus Renvall (Näyttelijä)
Pressikuvat
Tuomo Kangasmaa asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on valmistunut Lahden muotoilu- ja taideinstituutista 2012 ja Alankomaista Hoogeschool voor de kunstenista 1992. Viime vuosina hän on tehnyt perinteiseen elokuvailmaisuun keskittyviä videoteoksia ja installaatioita, joihin yhdistyy performanssia ja dokumenttiaineistoa. Kangasmaa on osallistunut näyttelyihin ja festivaaleihin Suomessa ja ulkomailla: mm. Uppsala International Short Film Festival, Ruotsi (2015), Rio de Janeiro International Short Film Festival - Curta Cinema, Brasilia (2015), Baltic Biennale, Pietari, Venäjä (2012), European Media Art Festivaleilla, Osnabruck, Saksa (2007) ja Exis Soul, Etelä-Korea (2006).