Tämäkö on teddy-karhun maailma?

Ruutsalo Eino

Elokuva on kollaasi hyvin tuntemistamme uutiskuvista. Mutta onko meillä oikeus heittää nuo kuvat menemään katsottuamme niitä kerran tai kahdesti? Eikö meidän tulisi tarkastella näitä kuvia huolellisesti, tajuta niiden inhimillinen sanoma, käsitellä niitä ja levittää ne kaikkia käytettävissämme olevia kanavia myöten eteenpäin, jotta tuska ja kärsimys katoaisi ja rakkaus voittaisi? Onko tämä se Teddy-karhun maailma, jonka me tosiaan haluamme jättää lapsillemme?

Tuotantovuosi
1969
Kesto
00:09:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Tämäkö on teddy-karhun maailma?
Englanninkielinen nimi

Is This the World of Teddy?

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Eino Ruutsalo (Kuvaaja), Eino Ruutsalo (Käsikirjoittaja), Eino Ruutsalo (Ohjaaja), Osmo Lindeman (Säveltäjä), Eino Ruutsalo (Tekijä), Leena Valasmo (Näyttelijä)
Pressikuvat

Eino Ruutsalo

Syntynyt: 1921

Eino Ruutsalo (1921–2001) opiskeli maalausta ja piirustusta Parsons School of Designissa New Yorkissa (1949–50) ja Suomen taideakatemiassa Helsingissä (1952–53). Ruutsalo oli yksi keskeisimpiä suomalaisen kineettisen ja videotaiteen pioneereja. Hän oli elokuvaaja, maalari, kuvanveistäjä sekä visuaalinen runoilija. Ruutsalo tunnetaan erityisesti kokeellisista lyhytelokuvistaan kuten Kineettisiä kuvia (1962). Hän kuvasi ensimmäisen elokuvansa New Yorkissa 1950-luvun alussa. Uransa aikana Ruutsalo ohjasi myös ranskalaisen New Wave -liikkeen innoittamia kokopitkiä elokuvia. Kuva: Pentti Pietinen / Eino Ruutsalon arkisto