Hyppy

Ruutsalo Eino

Puristettuna mekanismien otteeseen suorittaa pieni mies taukoamatta monotonisia liikesarjoja. Maailma on tyhjä inhimillisyydestä ja lämmöstä. Tarkastaessaan huopatossuja alkaa miehen alitajunta kapinoida, visuaalinen maailma avautuu. Näkymien sisäistä suhdetta on vaikea tarkoin määritellä: pakoa mekanisoitumisesta tai arpia ihmisyyden omassatunnossa. Normaalit filmilliset jaksot toimivat preparoitua, jälkikäsiteltyjä jaksoja yhdistävänä runkona.

Tuotantovuosi
1965
Kesto
00:04:20
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Hyppy
Suomenkielinen nimi

Hyppy

Englanninkielinen nimi

The Jump

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Eino Ruutsalo (Kuvaaja), Eino Ruutsalo (Ohjaaja), Erkki Kurenniemi (Säveltäjä), Otto Donner (Säveltäjä), Eino Ruutsalo (Tekijä)
Pressikuvat

Eino Ruutsalo

Syntynyt: 1921

Eino Ruutsalo (1921–2001) opiskeli maalausta ja piirustusta Parsons School of Designissa New Yorkissa (1949–50) ja Suomen taideakatemiassa Helsingissä (1952–53). Ruutsalo oli yksi keskeisimpiä suomalaisen kineettisen ja videotaiteen pioneereja. Hän oli elokuvaaja, maalari, kuvanveistäjä sekä visuaalinen runoilija. Ruutsalo tunnetaan erityisesti kokeellisista lyhytelokuvistaan kuten Kineettisiä kuvia (1962). Hän kuvasi ensimmäisen elokuvansa New Yorkissa 1950-luvun alussa. Uransa aikana Ruutsalo ohjasi myös ranskalaisen New Wave -liikkeen innoittamia kokopitkiä elokuvia. Kuva: Pentti Pietinen / Eino Ruutsalon arkisto