Kotka

Ruutsalo Eino

Filmi välittää moderneja tanssirytmejä kotkan hahmossa. Lintu lentää vapaana ja ylväänä korkealla taivaalla. Musta-valkeat kontrastit vaihtelevat intensiivisinä kuvajaksoina muodostuen kuvien tanssiksi. Samalla tanssijan liikkeen rytmi kasvaa yleväksi lennoksi. Lentonsa kohokohdassa lintuun osuu luoti, se syöksyy alas korkeudesta, ja kuva hajoaa kuin unelma kestävästä vapaudesta.

Tuotantovuosi
1962
Kesto
00:07:04
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Kotka
Suomenkielinen nimi

Kotka

Englanninkielinen nimi

Eagle

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Eino Ruutsalo (Kuvaaja), Eino Ruutsalo (Käsikirjoittaja), Eino Ruutsalo (Ohjaaja), Otto Donner (Säveltäjä), Eino Ruutsalo (Tekijä), Eino Ruutsalo (Tuottaja), Riitta Vainio (Koreografi)
Pressikuvat

Eino Ruutsalo

Syntynyt: 1921

Eino Ruutsalo (1921–2001) opiskeli maalausta ja piirustusta Parsons School of Designissa New Yorkissa (1949–50) ja Suomen taideakatemiassa Helsingissä (1952–53). Ruutsalo oli yksi keskeisimpiä suomalaisen kineettisen ja videotaiteen pioneereja. Hän oli elokuvaaja, maalari, kuvanveistäjä sekä visuaalinen runoilija. Ruutsalo tunnetaan erityisesti kokeellisista lyhytelokuvistaan kuten Kineettisiä kuvia (1962). Hän kuvasi ensimmäisen elokuvansa New Yorkissa 1950-luvun alussa. Uransa aikana Ruutsalo ohjasi myös ranskalaisen New Wave -liikkeen innoittamia kokopitkiä elokuvia. Kuva: Pentti Pietinen / Eino Ruutsalon arkisto